vrijdag 7 juni 2019

Visserijsector blij dat in 2020 geen nieuwe visvergunningen uitgegeven worden

'LVV-minister Parmessar is besluitvaardig en heeft met zijn uitspraken spierballen getoond'


De visserijsector juicht het toe, dat minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij deze week meegedeeld heeft in De Nationale Assemblee, dat er in 2020 geen nieuwe visvergunningen uitgegeven zullen worden. Dit zeggen de organisaties die de visserijsector vertegenwoordigen, bestaande uit de Federatie van Surinaamse Agrariërs, de Surinaamse Seafood Associatie, de SIFCO en het Visserscollectief, aldus Starnieuws vandaag, vrijdag 7 juni 2019.

De organisaties zijn het eens met de minister, dat er reeds teveel vergunningen zijn uitgegeven. De visserij is een hernieuwbare hulpbron waar, indien goed gemanaged, de gemeenschap eeuwenlang van zou kunnen genieten, stellen de organisaties. Daartoe zijn in de afgelopen tien jaren door de overheid, samen met de sector, heel wat maatregelen getroffen. Echter was het elke keer de overheid die de gemaakte afspraken overboord gooide. Daardoor zijn er uiteindelijk veel meer vergunningen uitgegeven dan er afgesproken was.

'Deze minister is besluitvaardig en heeft met zijn uitspraken, zoals door de president op Goede Vrijdag beloofd was, spierballen getoond', vinden de organisaties.

'Dwars door alle belangen die er spelen, heeft hij getoond voor de sector te hebben gekozen. De organisaties beloven de minister volledig te ondersteunen op deze ingeslagen weg.' De sector hoopt spoedig door de minister ontvangen te worden voor een diepgaande gedachtewisseling over het visserijbeleid.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten