vrijdag 7 juni 2019

SoZaVo heeft uitstaande schuld van zo'n Srd 3.5 miljoen bij zorgdienstverleners

Openstaande rekeningen beslaan periode derde kwartaal 2017 tot en met eerste kwartaal 2019


Het ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisvesting (SoZaVo) staat voor iets meer dan Srd 3.5 miljoen in het rood bij dienstverleners binnen de zorg. De openstaande rekeningen strekken zich van het derde kwartaal 2017 tot en met het eerste kwartaal 2019. Dit overzicht presenteerde SoZaVo-minister André Misiekaba deze week in het parlement tijdens de behandeling van de begroting 2019, aldus vandaag, vrijdag 7 juni 2019, de Ware Tijd.

Zijn ministerie heeft het een achterstand van Srd 3.1 miljoen bij Huize Evi, Stichting Zon Thuiszorg, Stichting Libi Makandra, Huize Albertine en het Academisch Ziekenhuis Paramaribo voor medicamenten op recept en operatiekosten. Aan het Nationaal Vervoerbedrijf en de Huberstichting is het ministerie Srd 450.000 verschuldigd.

'Het ministerie verstrekt aan bedrijven, die daaraan voldoen, subsidie voor zorgvervoer. De rekening wordt achteraf per kwartaal door het ministerie voldaan', zei de bewindsman.

De ramingen voor betaling van rekeningen bij de zorginstellingen en zorgvervoersbedrijven zijn op de begroting van 2018 al uitgeput, waardoor niet kan worden overgegaan tot uitbetaling. Bij de goedkeuring van de begroting 2019 zullen deze rekeningen worden voldaan. In de begroting van het ministerie is rekening gehouden met nieuwe bieders in de branche van zorgvervoer. Dit zal geschieden op basis van de subsidieregelgeving van het ministerie. De minister verwijst in dit kader naar het initiatief van Stichting Wan Okasi om zorgvervoer te bieden. Dit voornemen wordt nu uitgewerkt.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten