vrijdag 7 juni 2019

Lage celstraf voor agent die 15-jarig meisje seksueel misbruikte

Agent veroordeelt tot anderhalf jaar cel waarvan vijf maanden voorwaardelijk

- Officier van Justitie had drie jaar gevangenisstraf geëist
- Rechter acht niet bewezen dat agent het meisje heeft verkracht


Politieagent K.J. is gisteren veroordeeld tot een gevangenisstraf van anderhalf jaar, waarvan vijf maanden voorwaardelijk met aftrek van de tijd in voorarrest doorgebracht, voor ontucht met een vijftienjarig meisje. Bij de straf hoort een proeftijd van drie jaar. De Kantonrechter week met haar uitspraak af van de strafeis van drie jaar van de Officier van Justitie, zo bericht de Ware Tijd vandaag, vrijdag 7 juni 2019.

De politieman ontkent dat hij tegen de wil van het minderjarige slachtoffer iets heeft gedaan. Ook de rechter acht niet bewezen dat hij het meisje heeft verkracht. Ze acht wel bewezen dat hij seks met haar heeft gehad.

Advocate Chandra Algoe zei. dat haar cliënt het meisje niet tegen haar wil heeft meegenomen. De raadsvrouwe zei eerder, dat de verklaringen van het slachtoffer vanaf het begin van de zaak ongeloofwaardig overkomen. Ze vermoedt dat de minderjarige, voordat zij geslachtsgemeenschap had met J., meerdere partners heeft gehad.

De zaak kwam aan het rollen toen het meisje vreemd gedrag vertoonde en haar ouders haar ondervroegen. De politieman zou enkele keren seks met het vijftienjarige slachtoffer gehad hebben. De eerste keer was toen haar moeder haar had gestuurd om de stroomrekening te betalen. Algoe merkte op. dat het erop lijkt dat de verklaringen van het slachtoffer blindelings meegenomen werden.

Een aantal zaken in het onderzoekdossier klopt volgens haar niet. Vier artsen hebben bevestigd dat er geen sprake is van verkrachting. Het meisje heeft bij de politie verklaard, dat zij hevig bloedde en complicaties had overgehouden aan de seksuele handelingen van J. Ook zou zij daardoor vaker pijnen hebben gehad. 'Deze dingen kloppen niet. De artsen hebben deze zaken niet geconstateerd', aldus de advocate.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten