vrijdag 7 juni 2019

Spoedig lancering van het Steunpunt Werkzoekenden op Curaçao

(Bron foto: Antilliaans Dagblad)
Steunpunt moet vangnet worden voor personen die slachtoffer van collectief ontslag zijn


Als de begroting van het project is goedgekeurd door het ministerie van Financiën, kan spoedig het Steunpunt Werkzoekenden gelanceerd worden. Dit steunpunt zal vooral een vangnet zijn voor personen die slachtoffer zijn van collectief ontslag of collectief werkverlies. Het steunpunt is een samenwerking tussen de ministeries van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW), Algemene Zaken (AZ) en Economische Ontwikkeling (MEO), met financiële of personele steun van alle ministeries, aldus vandaag, vrijdag 7 juni 2019, het Antilliaans Dagblad.

SOAW heeft hiervoor een stichting gecontracteerd, Fundashon Portanan pa Trabou (Stichting Arbeidsparticipatie Curaçao). Dit is tijdens een persconferentie gisteren uit de doeken gedaan.

Voor het project is 1,2 tot 1,4 miljoen gulden begroot. Dit geld is deels ter vergoeding van de dienstverlening van de stichting, maar ook voor het mogelijk inzetten van externe professionals als mensen dat echt nodig hebben, zoals een psycholoog en voor een communicatieplan. Het geld moet verder opgebracht worden door de verschillende ministeries, zo heeft SOAW-minister Hensley Koeiman (MAN) aangegeven.

'Want het is een project dat iedereen raakt en ook door alle ministeries gedragen moet worden. De ministeries kunnen geld of mankracht ter beschikking stellen. De bedoeling is dat we zoveel mogelijk gebruikmaken van kennis en kunde binnen het overheidsapparaat en dat er zo min mogelijk van buiten wordt aangetrokken. Het is overigens nog niet duidelijk hoeveel geld er uiteindelijk beschikbaar komt. Het ministerie van Financiën doet nu een haalbaarheidsonderzoek', aldus Koeiman.

Reden dat de regering met de Stichting Arbeidsparticipatie Curaçao in zee gaat, is omdat er bij de sector Arbeid van SOAW te weinig mankracht is. De stichting heeft al ervaring opgedaan met het massale ontslag bij Insel Air.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten