vrijdag 7 juni 2019

Aangehouden verdachte inklaarder in cocaïne-siroop flessen-zaak in vrijheid gesteld

'Inklaarder kan niet verantwoordelijk gesteld worden voor de inhoud van de lading'


De 42-jarige douane-expediteur (inklaarder) T.P., die aangehouden was in de zaak van onderschepte cocaïne opgelost in flessen stroop, is in vrijheid gesteld. Dit zegt advocaat Arjen Ramlakhan vandaag, vrijdag 7 juni 2019, op Starnieuws. 

Bij de rechtmatigheidstoets is de vrouw door rechter-commissaris in vrijheid gesteld. De medeverdachten R.S. (24) en T. K. (47) blijven aangehouden. S. was de besteller van de dozen stroop en K. diens helper.

Volgens de advocaat was er geen redelijk vermoeden, waardoor de inverzekeringstelling onrechtmatig getoetst is. Ramlakhan voert aan, dat de inklaarder niet verantwoordelijk gesteld kan worden voor de inhoud van de lading. Verder had ze niets te maken gehad met het inladen, voordat de trucks naar de haven kwamen.

De advocaat stelt dat zijn cliënte slechts de stukken voor de export, conform haar werk, in orde heeft laten maken door haar assistente. Vóór visitatie is de lading afgestaan aan de douane. De betalingen waren door S. verricht die in opdracht van K. die in Nederland zit, heeft gehandeld.

De douane ontdekte het spul op 17 mei op het Jules Sedney Havencomplex. De zaak werd voor verder onderzoek overgedragen aan de afdeling Narcotica Brigade van de politie. De stroop was bestemd voor export.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten