vrijdag 7 juni 2019

Colombiaanse journaliste van bekroond verhaal over misdaad in Bogota, Colombia, met dood bedreigd

(Bron foto: dccolombia1.blogspot.com)
Tatiana Salamanca heeft serie stukken gepubliceerd over de La Favorita-buurt in hoofdstad waar bendes strijden om controle


Een in Bogota wonende journaliste van een bekroond verhaal over misdaad in Bogota heeft doodsbedreigingen ontvangen, zo bevestigde de journaliste donderdag 6 juni 2019 in Colombia. Tatiana Salamanca had een serie stukken gepubliceerd voor Uniminuto Radio uit Bogota en de universiteitskrant Dateate al Minuto over de onrustige La Favorita-buurt in de hoofdstad waar bendes strijden om controle. 

De pas afgestudeerde journaliste had ook de corruptie bij de politie van Bogota onder de aandacht gebracht. Maar, dinsdag arriveerden bewapende mannen bij het huis van een van haar bronnen en dreigden hen te vermoorden en Salamanca, zo zei de journaliste tegen de nieuwswebsite Colombia Reports.

'Ze kwamen bij hun huis aan, bewapend en vertelden de familie van een van mijn bronnen dat ze plannen om me te gaan vermoorden', vertelde ze.


Salamanca vertelde die website ook, dat zij gelooft dat de man die haar en haar bronnen met de dood bedreigde een bekende leider is van de bende die ze had genoemd en beschaamd in haar verhaal. Ze voegde eraan toe, dat ze gelooft dat de politie mogelijk betrokken was bij de dreigementen.

De Stichting voor Persvrijheid (FLIP, Fundación para la Libertad de Prensa) en Reporters Without Borders drongen er bij de National Protection Unit van het land op aan om het kleurrijke en internationaal geprezen verhaal van.Salamanca, gericht op de buurt, te bespreken en haar ervaringen te beschrijven, nadat politieagenten een oogje dicht hadden gedaan voor drugshandel en algemene criminaliteit.


Colombia is een van de gevaarlijkste plaatsen in de wereld om ​​journalist te zijn, waar 51 mensen zijn gedood - 39 waarbij daders ongestraft bleven - sinds 1992, volgens Reporters Without Borders. Doodsbedreigingen tegen journalisten bereikten recordniveaus van vorig jaar, aldus de  FLIP in zijn jaarversla.



(Suriname Mirror/Colombia Reports/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten