dinsdag 28 mei 2019

VHP-Assembleeleden blijven hameren op opheldering regering inzake kwestie SML-Westland Sama Group

'De essentie is dat staatseigendom van ene op andere dag in handen komt van mensen, hoe kan dat?'


De gang van zaken rond de overdracht van de Stichting Machinale Landbouw (SML) in Wageningen aan de Westland Sama Group duikt steeds weer op tijdens de begrotingsbehandeling in de Assemblee. Jitendra Kalloe (VHP) vroeg gisteren opnieuw om duidelijkheid, aldus Starnieuws vandaag, dinsdag 28 mei 2019.

De SML met alle objecten daarop, de pellerij en de loodsen die daarop zijn ter waarde van US$ 7, omgerekend bijna Srd 70 miljoen, is gegeven aan Johnny Mahespalsing, van Westland Sama Group N.V. 'Is dat het wanneer we praten over rechtvaardigheid en democratie. De corruptieschandalen nemen toe. Dit hebben we te danken aan de regering die deze faciliteert', stelde Kalloe.

Bij de beantwoording na de eerste ronde van behandeling van de begroting, zei minister Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij dat hij het lijvige dossier aan het bestuderen is. Hij kon nog niet ingaan op deze kwestie. Kalloe blijft erbij, dat zaken niet in de haak zijn. Hij wil opheldering over hoe de vork precies in de steel zit. Hij merkte op, dat mensen tientallen jaren hebben gewerkt voor de SML zonder dat ze pensioen hebben. Kalloe deelde informatie die hij boven tafel heeft kunnen halen en wenst een concrete reactie van de minister in de tweede ronde. Hij vindt dat er een strafrechtelijk onderzoek moet komen.

Rachied Doekhie (NDP) doet ook een beroep op de regering om de zaak van SML goed op te lossen. 'Oppositie en coalitie, regering, als u deze zaak van Wageningen niet goed inschat en oplost, gaan wij samen als natie hier de verdoemenis in. Schrijf wat ik zeg, ik heb geweigerd te gaan naar die opening, velen van jullie zijn geweest. Mi no go, omdat ik voorkennis had van een heleboel zaken.'

Doekhie haalde aan dat een loyalist niet iemand is die alle partijen doorloopt, wanneer die partij aan de macht is.

Mahinder Jogi (VHP) stelde, dat de VHP niet tegen productie en ondersteuning van de rijstsector is. 'De essentie van de zaak is dat staatseigendommen van de ene op de andere dag in handen komen van mensen. De vraag is hoe dat kan. Terreinen die liggen onder Wageningen bij beschikking van de minister van LVV, zijn uitgegeven. Wie is de eigenaar van al het rollend materieel van de Stichting Machinale Landbouw, bestaat die stichting nog?'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten