dinsdag 28 mei 2019

Premier Gaston Browne van Antigua & Barbuda op tweedaags bezoek in Suriname

President Bouterse voert bilateraal overleg met premier Browne

(Bron foto: NII)

President Desi Bouterse heeft vandaag, dinsdag 28 mei 2019, premier Gaston Browne van Antigua en Barbuda ontvangen voor een bilateraal overleg. De president vindt deze ontmoeting belangrijk, omdat Suriname alle mogelijkheden die kunnen leiden tot economische ontwikkeling optimaal moet benutten, aldus het Nationaal Informatie Instituut, NII. 

Het bilateraal overleg heeft als centraal doel een hechtere samenwerking tussen beide naties, teneinde wederzijds voordeel te realiseren.

Aan het overleg nemen deel de ministers Stephen Tsang van Handel, Industrie en Toerisme, Ronni Benschop van Defensie, Rabin Parmessar van Landbouw, Veeteelt en Visserij, Sergio Akiemboto van Natuurlijke Hulpbronnen en Vijay Chotkan van Openbare Werken, Transport & Communicatie.

Later vandaag zijn ontmoetingen gepland met de luchtvaartmaatschappijen Fly Allways en SLM. Ook zal er 's avonds een ontmoeting zijn met ondernemers uit de agrarische-, mijnbouw- en horecasector. Veldbezoeken vinden morgen plaats en wordt een persmoment gehouden te Colakreek in het district Para. Op het ressort zal een samenwerkingsovereenkomst worden getekend, die als leidraad zal dienen bij het uitvoeren van de gemaakte afspraken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten