dinsdag 28 mei 2019

Twee van drie door Justitie Nederland gezochte in Suriname aangehouden verdachten, verdacht van betrokkenheid liquidatie directeur spyshop in Nieuwegein

Voortvluchtige Jerrel Palm ook verdachte bij het uitvoeren van die liquidatie


Ronald Bakker geliquideerd in Huizen in september 2015


Twee van de drie verdachten die zondag in Suriname zijn aangehouden worden verdacht van betrokkenheid bij de liquidatie van Ronald Bakker in Huizen in september 2015, de directeur van een spyshop in Nieuwegein.

Dat heeft een betrouwbare bron aan Crimesite laten weten, zo bericht die website vandaag, dinsdag 28 mei 2019.

In het rechtshulpverzoek, dat door Nederland bij het Surinaamse ministerie van Justitie is ingediend, staat dat de in Utrecht geboren Mario R. (39) wordt verdacht van het aansturen van die moord. Zijn eveneens in Utrecht geboren broer Mao R. (44) wordt ervan verdacht betrokken geweest te zijn bij de uitvoering.

Ronald Bakker werd op 9 september 2015 geliquideerd in zijn auto. Het tv-programma Opsporing Verzocht heeft beelden getoond van een schutter die op een motor ontkwam. Hij werd na de moord geflitst op de A27 met een snelheid van 240 kilometer per uur.

De voortvluchtige Jerrel Palm is volgens het rechtshulpverzoek de tweede verdachte bij het uitvoeren van die moord. Palm wist uit een Surinaams Huis van Bewaring te ontsnappen en is voortvluchtig. Afgelopen najaar waren er invallen van de politie in Nieuwegein op adressen waar Palm heeft verbleven. Er heeft in de zaak van de moord op Bakker een verdachte uit Nieuwegein vastgezeten, tot een rechtszaak tegen hem is het niet gekomen.

De arrestaties van zondag in Suriname zijn volgens bronnen in Suriname het resultaat van maanden onderzoek. Mario R. verbleef op het moment van de arrestatie met zijn vrouw in een duur hotel in Paramaribo. Mao verbleef  in een woning in Paramaribo-Zuid in de omgeving van de Wanicaweg. De voor de mislukte aanslag op Peter R. in Diemen veroordeelde Alejandro P. verbleef in een appartement in het centrum van Paramaribo toen hij werd aangehouden. Zowel P. als Mao R. waren gewapend.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten