dinsdag 28 mei 2019

Bonuman (45) aangehouden verdacht van seksueel misbruik 25-jarige vrouw

Verdachte hield slachtoffer voor dat hij seks met haar moest bedrijven om boze geesten te verdrijven...


Het Dagblad Suriname bericht dinsdag 28 mei 2019, dat de politie onlangs de bonuman J.K. (45) heeft ingesloten ter zake seksueel misbruik van een 25-jarige vrouw. Het gezin van het slachtoffer is bij de verdachte beland met een probleem. Ter plaatse aangekomen vertelde het slachtoffer de bonuman, dat zij vaak in trance raakt. Ter genezing was zij bij de verdachte. Zij was samen met haar moeder en nog andere gezinsleden daar. Het dagblad vermeldt niet waar een en ander heeft plaatsgevonden.

- Persoon die in de creools-Surinaamse winti religie de rol van priester en medicijnman vervult. Een bonuman is feitelijk een traditioneel genezer. In de winti religie staat het geloof aan bovennatuurlijke wezens die een vergaande invloed op leven en gezondheid kunnen uitoefenen centraal. (Bron: ensie.nl) -

De verdachte was uren met het slachtoffer bezig en gaf haar een kruidenbad. Op een gegeven moment hield de bonuman de patiënt voor, dat mensen boze geesten hadden gestuurd en dat deze tussen haar benen zaten. Indien zij binnen 14 dagen de juiste behandeling niet zou krijgen, zou zij binnen die periode doodgaan. Het slachtoffer was helemaal kapot door die mededeling.

De verdachte hield haar voor dat hij seks met haar moest bedrijven om die boze geesten weg te krijgen. De aangeefster is na de zogenaamde behandeling naar huis gegaan.

De volgende dag, toen zij weer bij de bonuman moest gaan, vertelde zij haar moeder over het gebeurde. De familie stapte hierop meteen naar de politie en deed aangifte tegen K.

In eerste instantie ontkende de bonuman, maar naderhand kwam hij erop terug en verklaarde dat het slachtoffer het ook had gewild. In het belang van het onderzoek is de bonuman in verzekering gesteld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten