dinsdag 28 mei 2019

Abdoel (NDP) doet aangifte tegen VHP-collega Gajadien van laster en smaad

'Gajadien is ongehinderd doorgegaan om mij in de media te bespreken'


Assembleelid Amzad Abdoel (fractieleider van de NDP) heeft aangifte gedaan tegen collega Asiskumar Gajadien (VHP) wegens laster en smaad. Abdoel zegt vandaag, dinsdag 28 mei 2019, op Starnieuws, dat Gajadien ongehinderd doorging om hem in de media te bespreken. Daarom heeft hij besloten gisteren aangifte te doen bij politiebureau Kwatta. 

'Gajadien ging door met laster, terwijl duidelijk was dat er absoluut geen klacht tegen mij ooit is ingediend en geen enkel strafrechtelijk onderzoek tegen mij gaande is. Indien hij dacht dat ik bang ben om bestreden te worden, zal ik hem wel op een gepaste manier, en zeker ver boven zijn niveau, het tegendeel bewijzen. Het was nu wel belangrijk om een daad te stellen', zegt Abdoel.

Gajadien heeft in De Nationale Assemblee aangevoerd, dat Abdoel genoemd is in het proces-verbaal dat opgemaakt is tegen zijn broer voor oplichting. Een burger heeft enkele stukken gedeponeerd waaruit zou moeten blijken, dat een strafrechtelijk onderzoek geen voortgang vindt en dat deze zaak ingetrokken zal worden.

Gajadien vindt het vreemd dat Abdoel niet gehoord is, terwijl er bezwarende verklaringen zijn afgelegd. Hij heeft de procureur-generaal gevraagd een onderzoek in te stellen waarom een zware strafrechtelijke zaak niet wordt onderzocht.

'Het valt me op hoe makkelijk de samenleving erover heen gaat wanneer anderen beledigd en beschuldigd worden. Heel vaak wordt er door de tegenpartij geen actie ondernomen. Het werd tijd om een verandering daarin te brengen. Vooral gezien de recente politieke ontwikkelingen waarbij persoonlijke aanvallen op prominenten van de NDP dagelijks worden gepleegd. Een voorbeeld stellen was belangrijk. Wij kijken nu uit wat het resultaat van het onderzoek zal zijn', stelt Abdoel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten