dinsdag 28 mei 2019

Scholen te Latour, Paramaribo, doelwit gewelddadige overvallers

Leerkrachten en leerlingen worden onder schot gehouden en beroofd van bezittingen

Minister Getrouw: 'Zichtbare en onzichtbare surveillance is verhoogd bij diverse scholen'


Op een school in Latour zou zich vandaag, dinsdag 28 mei 2019, een gewapende beroving hebben voorgedaan. Leerkrachten en leerlingen van scholen in deze wijk worden al enige tijd geteisterd door gewelddadige berovingen, aldus de Ware Tijd. Persoonlijke spullen worden onder bedreiging meegenomen. 

Vanochtend was het raak op de St. Cecilia-school aan de Ramgoelamweg. Gewapende rovers zijn het erf van deze voj-school opgegaan, hebben leerkrachten en leerlingen onder schot gehouden en zijn ervandoor gegaan met hun bezittingen.

Een soortgelijk incident deed zich gisteren voor op VOJ-Hockey, op een steenworp afstand van de St. Ceciliaschool. Een woordvoerder van de politie in Suriname vertelde gisteren aan Waterkant.net dat daar vier leerkrachten onder schot gehouden werden door een rover. Van de vier werden twee beroofd van hun mobiele telefoon, waarna de dader de benen nam. De politie benadrukt dat er gisteren geen leerlingen zijn beroofd.

Vorige week hebben criminelen HPG Latour aan de Sapakarastraat overvallen. In april moest OS Hockey het ontgelden.

Minister Stuart Getrouw van Justitie en Politie heeft vandaag in De Nationale Assemblee meegedeeld, dat de berovingen op scholen te Latour onderzocht worden. Hij zei, dat de surveillance is verhoogd bij diverse scholen. Met man en macht wordt volgens hem gewerkt aan het oplossen van de beroving die gisteren is gepleegd op VOJ Hockey.

De bewindsman zei dat de beroving van vandaag bij de St. Cecilliaschool is gepleegd door een zwerver. Naast diverse maatregelen wordt ook preventief opgetreden om dit soort incidenten te voorkomen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten