dinsdag 28 mei 2019

'Gammele' veerboot Canawaima begeeft het - Geen varende veerboot tussen Suriname en Guyana

Tweede motor van de Canawaima veerboot nu ook defect

'We hebben allang aangegeven dat reparatie van die motor prioriteit moest genieten'


Reizigers die via de veerboot van en naar Guyana gaan, zijn gestrand. De tweede motor van de Canawaima veerboot heeft het nu ook begeven. De boot werd al meer dan een jaar voortgeduwd door een duwboot, omdat een van de motoren kapot was, beaamt Hanisha Jairam, president commissaris van de Canawaima Ferry Service. 'We hebben allang aangegeven dat reparatie van die motor prioriteit moest genieten', zegt ze vandaag, dinsdag 28 mei 2019, in de Ware Tijd. 

De president commissaris stelt, dat er nu onderhandelingen worden gevoerd met Guyana, omdat de veerdienst een joint venture tussen beide landen is. 'We kunnen dus niet alleen beslissen wat er nu moet gebeuren.' Ze zegt dat ze daarom nog niet veel kan loslaten over de te nemen stappen.

Jairam verwacht wel dat de situatie binnen zo kort mogelijk tijd wordt opgelost, zij het met een tijdelijk alternatief. 'Wanneer de Canawaima in dok ligt, wordt normaliter een boot uit het buurland ingezet om het vervoer tussen beide landen voort te zetten. We hebben, terwijl de gesprekken voortduren, Guyana gevraagd om dat nu ook te doen.'

Reizigers aan beide zijden van de rivier benadrukken dat er haast gezet moet worden het verkeer tussen Guyana en Suriname te normaliseren. Jairam verwacht echter dat dat nog een paar dagen zal duren. Gedurende die tijd zal naar alle waarschijnlijkheid meer gebruik gemaakt worden van de backtrack, de officieuze verbinding tussen beide landen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten