dinsdag 28 mei 2019

Twee grote rederijen verhogen tarieven voor transport goederen van de VS naar Venezuela

(Bron foto: Diario Las Américas)
Hamburg Sud en King Ocean Services vragen een toeslag van $ 1.200 per container lading


Twee grote rederijen hebben deze maand hun tarieven verhoogd voor het transporteren van goederen van de Verenigde Staten naar Venezuela, volgens drie bronnen uit de industrie en twee documenten, omdat Amerikaanse sancties de doorvoer tussen de twee landen beperken, aldus persbureau Reuters vandaag, dinsdag 28 mei 2019

Washington verbood op 15 mei rechtstreekse vluchten tussen de Verenigde Staten en Venezuela, met aandacht voor veiligheidsproblemen, als onderdeel van een breed pakket aan sancties die bedoeld zijn om president Nicolas Maduro ertoe te bewegen af ​​te treden als president van het door de crisis getroffen land.

Burgers en organisaties voor maatschappelijke dienstverlening zijn vaak afhankelijk van lucht- en zeevrachten voor basisvoedsel en medicijnen in het land met hyperinflatie waar een maandelijks minimumloon niet of nauwelijks voldoende is voor één maaltijd.

Scheepvaartlijnen Hamburg Sud en King Ocean Services hebben een toeslag van $ 1.200 per container lading toegevoegd, die na 15 mei de Verenigde Staten verlaent voor Venezuela, volgens documenten die door Reuters zijn gezien. Die service heeft de afgelopen maanden tussen de $ 3.000 en $ 5.000 gekost, afhankelijk van de lading, volgens twee bronnen bij lokale havens.

'Rederijen hebben de kosten van hun diensten verhoogd vanwege het risico om onder sancties naar Venezuela te komen', zei een lokale scheepvaartbranche die vroeg om niet geïdentificeerd te worden.

Hamburg Sud en King Ocean Services hebben niet gereageerd op verzoeken om commentaar.

In 2016 vroegen scheepvaartmaatschappijen tot drie keer meer om naar Venezuela te varen dan naar andere Zuid-Amerikaanse landen, volgens de tijdschema's die Reuters op dat moment zag. Amerikaanse sancties verhinderen niet dat scheepvaartmaatschappijen goederen leveren aan Venezuela. Washington heeft in april vier scheepvaartbedrijven gesanctioneerd en negen olietankers die naar verluidt betrokken waren bij olieleveringen aan Cuba.

(Suriname Mirror/radio-corporacion.com/Reuters)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten