dinsdag 28 mei 2019

Nieuw huurcontract gebouwen SOAW, Curaçao, wordt opengebroken als die panden werknemers ziek maakt

Minister Koeiman neemt de gezondheidstoestand van het personeel serieus


In het nieuwe huurcontract voor de gebouwen waar het personeel van het ministerie van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) worden ondergebracht, is een speciale clausule opgenomen waarmee wordt vastgesteld dat het contract kan worden opengebroken als blijkt dat de gebouwen - zelfs na de verbeteringen die zijn doorgevoerd - de werknemers ziek maakt. Dat heeft minister Hensley Koeiman (MAN) van SOAW gisteren in de Staten aangegeven, aldus vandaag, dinsdag 28 mei 2019, het Antilliaans Dagblad.

De bewindsman was in het parlement om kritische vragen te beantwoorden van de Statenleden - met name van de coalitie - over het verlengen van het huurcontract van het Tauber Building en het La Ganga-gebouw waar SOAW-personeel werkt.

Onlangs werd bekend dat Koeiman - ondanks een vernietigend advies van het ministerie van Financiën - het huurcontract voor de genoemde gebouwen met twee jaar heeft verlengd. In het advies van Financiën wordt korte metten gemaakt met het ‘exorbitant hoge’ huurbedrag en het feit dat de gebouwen eerder niet voldeden aan de normen qua gezondheid en veiligheid. Dit advies en andere stukken waaronder inspectierapporten van de gebouwen met betrekking tot de gezondheidsproblemen, is voorafgaand aan de Statenvergadering naar de Statenleden gestuurd.

Koeiman liet gisteren weten dat hij de gezondheidstoestand van het personeel serieus genomen heeft en verschillende instellingen onderzoek heeft laten uitvoeren zoals de Arbodienst, de brandweer, het Analytisch Diagnostisch Centrum (ADC), architect PlanD2, dokter Keli van de Geneeskunde en Gezondheidszaken (G&GZ), de arbeidsinspectie en de gezondheidsdienst.

De Statenvergadering begon overigens met een discussie met MFK-Statenlid Charles Cooper omdat niet alle door de partij opgevraagde stukken aangeleverd waren. Hij zou graag een huurprijsvergelijking willen maken tussen alle overheidsdiensten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten