donderdag 9 mei 2019

Regio Bijstandsteam politie in staking uit onvrede over aanhouding drie agenten van 'voetbalincident'

'RBT vindt het rechtsproces onsmakelijk en oneerlijk'

Staking overgenomen door de Surinaamse Politie Bond: 'De drie politieagenten zijn onrechtmatig in verzekering gesteld'


De Surinaamse Politie Bond (SPB) houdt vanochtend, donderdag 9 mei 2019, een spoed algemene ledenvergadering. Bestuurslid en woordvoerder Revelino Eijk zegt opStarnieuws, dat het Regio Bijstandsteam (RBT) het werk heeft neergelegd uit onvrede over de aanhouding van drie agenten die betrokken waren bij het 'voetbalincident'. De actie is overgenomen door de SPB. 

Eijk beweert, dat de drie politieagenten onrechtmatig in verzekering zijn gesteld. De RBT vindt dat het rechtsproces onsmakelijk en oneerlijk is. Het gaat om leden van de RBT. Besloten is om het werk neer te leggen. Na een onderhoud met de leden van de RBT is het bestuur van de bond gisteravond in contact getreden met waarnemend korpschef Roberto Prade.

Tussen voetballende politiemannen en militairen was een incident ontstaan met een gezin dat naast het sportveld van Randjiet Boy's woont. Het gezin heeft zijn beklag gedaan bij Onderzoek Personeelszaken (OPZ) van het Korps Politie Suriname. Tijdens het spel raakte de bal van het veld en belandde op een naast gelegen woonerf. Op dat erf staan twee woonhuizen. Een van de voetballers, militair, ging de bal halen op het erf, nadat hij toestemming kreeg van een man die in een hangmat lag.

Terwijl die voetballer op het erf was, kwam een andere bewoner uit één der huizen naar buiten en zei dat de sporter weg moest van het erf. De man zei volgens een bericht van de politie, dat hij de voetballer zou kappen als die weer op het erf zou komen, ondanks het feit dat de voetballer hem duidelijk had gemaakt, dat hij zich met toestemming van de eerste persoon op het erf had begeven.

De voetbal kwam voor de tweede keer op het erf terecht waarop enkele politiemannen het erf op liepen om de bal te halen. Daarbij bleek dat de bal door de man die eerder de bedreigende uitlating had gedaan was gepakt. De agenten vroegen de man om de bal aan hen af te staan, maar hij weigerde en zei dat de voetbal de volgende dag gehaald mocht worden. De gemoederen raakten toen verhit en op een gegeven moment moet, volgens verklaring van de voetballers, haalde de bewoner een voorwerp tevoorschijn gehaald, waarmee hij een agent een lichte verwonding toebracht aan diens rug. Zijn collega’s hebben toen waarschuwingsschoten gelost om erger te voorkomen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten