donderdag 9 mei 2019

Politiebond eist vrijlating drie 'voetbalincident' agenten...- Bond heeft veel noten op haar zang

SPB beweert dat de agenten onrechtmatig zijn gearresteerd - Leden RBT zijn nog in staking


De drie in verzekering gestelde politieambtenaren moeten binnen 24 uur worden vrijgelaten. Dat is tenminste de eis van de Surinaamse Politiebond (SPB), die donderdagmiddag 9 me 2019 iin een spoed algemene ledenvergadering bijeen was, zo bericht Starnieuws. De leden van het Regio Bijstandsteam (RBT) zijn in staking. 

Het bestuur van de SPB zal een brief schrijven aan president Desi Bouterse om ontvangen te worden. Er moeten richtlijnen naar de procureur-generaal over strafrechtelijke onderzoeken naar politiefunctionarissen., stelt de bond.

Bondsvoorzitter Raoul Hellings en penningmeester Sergio Gentle, die ook hoofd is van RBT, hebben na de algemene ledenvergadering aangegeven dat de communicatie tussen het Openbaar Ministerie en de hulpofficieren (politie-inspecteurs) beter moet verlopen.

Nu het RBT in actie is, zal er niet opgetreden worden wanneer bijstand wordt gevraagd door de basispolitie. Het RBT treedt voornamelijk op bij calamiteiten om de situatie te helpen normaliseren. Het gaat om ongeveer 250 politieambtenaren die het werk neergelegd hebben.

De drie agenten die in verzekering zijn gesteld op basis van een incident tijdens het voetballen met een gezin, zijn leden van het RBT. De SPB vindt dat de leden onrechtmatig zijn gearresteerd. Indien de vrijlating van hen niet binnen 24 uur plaatsvindt, zal de ledenvergadering weer bijeen komen om te beslissen wat de verdere acties zijn.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten