donderdag 9 mei 2019

Waarom Ballast Nedam gebouw nieuwe ziekenhuis op Curaçao niet heeft opgeleverd is onduidelijk

(Bron foto: Jeu Olimpio/Antilliaans Dagblad)
Sona: 'Bouwproces is oorzaak niet opleveren'


Waarom Ballast Nedam het gebouw van het nieuwe ziekenhuis op 2 april niet heeft opgeleverd, blijft gissen. HNO verwijst voor meer informatie naar Ballast en die op haar beurt weer naar stichting Sona (Stichting Ontwikkeling Nederlandse Antillen). Ballast Nedam International ‘doet in deze fase van de afbouw van het ziekenhuis geen mededelingen’. 

Ook bij Sona wil men niet veel loslaten over de zaak, maar waarnemend directeur Jeroen Thielemans heeft wel een duidelijk standpunt, aldus het Antilliaans Dagblad vandaag, donderdag 9 mei 2019. 'Dat de opleveringsdatum van HNO niet is gehaald, is volledig te wijten aan het bouwproces van Ballast Nedam.' Meer wil Thielemans er niet over kwijt, omdat zijn stichting ‘volop in onderhandeling is’ met het bouwbedrijf en HNO om ervoor te zorgen dat de beoogde ‘go-live’-datum van 15 november dit jaar niet in gevaar komt.

De rol van Sona leek uitgespeeld wat betreft de bouw van Hospital Nobo Otrobanda (HNO) dat inmiddels officieel de naam draagt van Curaçao Medical Center (CMC). Sona tekende in augustus 2011 een beheersovereenkomst met opdrachtgever en geldverstrekker het Land Curaçao voor de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda. Maar, vorig jaar werd het project overgedragen en sindsdien voeren de nv’s HNO Vastgoed en Beheer en HNO Transitie en Exploitatie de directie over het project. Maar, het bouwcontract dat Sona afsloot met Ballast Nedam is altijd in stand gebleven.

'Sona is officieel de contracterende partij', zegt Clifton Wallé, senior adviseur strategische communicatie bij HNO. 'HNO is formeel geen partij voor Ballast Nedam.' Volgens Wallé is hiervoor gekozen om complicaties te voorkomen. 'Met het openbreken van het contract zou bijvoorbeeld de mogelijkheid kunnen ontstaan voor heronderhandelingen.' En zo zijn de bouwer en de stichting nog altijd aan elkaar gebonden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten