donderdag 9 mei 2019

Onderdirectrice afdeling Marketing, Vorming en Voorlichting van RGD ontheven

Reita Hasnoe slechts zo'n  vier maanden bij de RGD in dienst

'Onderdirectrices Colli en Hasnoe hebben zich in korte tijd van hun slechte kant laten zien'


Reita Hasnoe is sinds dinsdag geen onderdirectrice meer van de afdeling Marketing, Vorming en Voorlichting van de stichting Regionale Gezondheidsdienst (RGD). Zij is één van de onderdirecteuren die in ongenade is gevallen bij de personeelsbond. Die had op 17 april geëist dat Hasnoe, Ariadne Colli en manager Clyde Starke zouden worden vervangen. Die eis werd maandag herhaald tijdens een vergadering met minister Antoine Elias van Volksgezondheid, aldus de Ware Tijd vandaag, donderdag 9 mei 2019.

Hasnoe heeft ongeveer vier maanden bij de RGD gewerkt. Ze was niet bereikbaar voor commentaar. 'Dat is voor rekening van de mensen. Ik werk met feiten', reageerde ze op 17 april kort nadat de brief, waarin haar vervanging was geëist, was overhandigd aan Elias.

Over de positie van Colli (onderdirectrice Financiële Dienst) en Starke is niets bekend.

Bondsvoorzitter Robby Naarendorp heeft ook gehoord, dat Hasnoe het veld heeft moeten ruimen. Er was voor woensdag een vergadering gepland met Elias, maar die is verschoven naar vandaag. 'Ik heb nu geen bevestiging, maar het kan dat we in de vergadering van donderdag nieuws krijgen', aldus Naarendorp.

De bond heeft op 17 april in een brief aan Elias gesteld, dat er de afgelopen maanden ontwikkelingen zijn geweest, waarbij stoelendans of vechten om posities centraal stond. Volgens de medewerkers is deze situatie ontstaan sedert de komst van de onderdirectrices Colli en Hasnoe. 'Zij hebben zich in korte tijd van hun slechte kant laten zien. Dit met ondersteuning van ten minste één manager, namelijk Clyde Starke', staat in het schrijven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten