donderdag 9 mei 2019

Laatste technische oplevering schutsluis in het zoetwaterkanaal te Totness, Coronie

(Bron foto's: BIC Coronie)
Vissersboten kunnen via de schutsluis in het zoetwaterkanaal aanmeren


Het Burger Informatiecentrum (BIC) Coronie bericht, dat donderdag 9 mei 2019 de laatste technische oplevering van de schutsluis in het zoetwaterkanaal te Totness heeft plaatsgevonden door het Nederlandse aannemingsbedrijf M.N.O. Vervat en SUNECON Engineering Consultants. Hierdoor bestaat de mogelijkheid voor de vissersboten die naar zee gaan en terug komen om via de schutsluis in het zoetwaterkanaal aan te meren. 

De schutsluis is overdragen aan de overheid onder het beheer van Openbare Werken Openbare Werken, Transport en Communicatie Afdeling Sluizen en Gemalen onder leiding van Leroy Doorson.

De twee Assembleeleden Joan Wielzen (NDP) en Cleon Gonsalves Jardin de Ponte (PALU) zien graag dat de schutsluis goed onderhouden wordt en dat men ook zorgvuldig ermee omgaat. Verder moet er een goede samenwerking zijn met de desbetreffende ministeries voor het behoud van de schutsluis.

De ceremoniële handeling heeft plaats gevonden door districtscommissaris Remie Tarnadi en de beide Assembleeleden. Tarnadi zegt, dat het een belangrijke mijlpaal is voor Coronie in het bijzonder de vissers. Ook gaf hij aan dat de gemeenschap de schutsluis zal moeten helpen onderhouden en te koesteren.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten