donderdag 9 mei 2019

Voormalig Braziliaans president Michel Temer weer de gevangenis in

Hof van Beroep in Rio de Janeiro heeft de hernieuwde opsluiting bevolen

Temer wordt vervolgd voor corruptie


Een Hof van Beroep in Rio de Janeiro heeft vandaag, donderdag 9 mei 2019, de hernieuwde opsluiting bevolen van de voormalige Braziliaanse president Michel Temer, die vervolgd wordt voor corruptie. Deze beslissing is 'onmiddellijk uitvoerbaar', verklaarde een raadslid van het Hof van Beroep aan persbureau AFP.

Op 25 maart besliste een rechter nog dat de president vrijgelaten moest worden, maar die beslissing wordt nu nietig verklaard.

Temer (78) werd in maart opgepakt voor corruptie, maar kwam een paar dagen later weer vrij. De rechter vond toen dat de kans klein was dat de oud-president bewijs tegen hem zou vernietigen en dus mocht Temer in vrijheid het verdere verloop afwachten. Maar een federale rechter draait dat besluit nu dus terug.



Er lopen tien verschillende zaken tegen Temer. Zijn arrestatie maakt deel uit van een grote anti-corruptiecampagne in Brazilië, waarin al tientallen politici zijn beschuldigd. Temer is niet de eerste ex-president die in de problemen is gekomen: Luiz Inácio 'Lula' da Silva zit al in de gevangenis voor corruptie.

Temer was president van Brazilië van 2016 tot eind vorig jaar. Tijdens zijn presidentschap was hij juridisch onschendbaar, maar die immuniteit is hij nu kwijt.

De advocaat van Temer zegt dat zijn cliënt zich vandaag zal melden bij de autoriteiten. Hij zegt dat de oud-president niets strafbaars heeft gedaan.

De 78-jarige Temer, die president was van 2016 tot 2018, wordt ervan verdacht aan het hoofd te staan van een 'criminele organisatie' die honderden miljoenen euro’s verduisterde.


(Suriname Mirror/Belga/Correio Braziliense/NOS/noticias.r7.com/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten