vrijdag 12 april 2019

Visser (38) verdrinkt in Surinamerivier ter hoogte van Braamspunt

Steven Lynch alias 'Blaka', die op rand van boot zat, viel door onstuimige hoge golven in rivier


De 38-jarige visser Steven Lynch alias 'Blaka' (38) is donderdagmiddag in de Surinamerivier verdronken ter hoogte van Braamspunt, zo bericht het Korps Politie Suriname vrijdag 12 april 2019. De politie van Nieuw Amsterdam kreeg omstreeks vijf uur 's middags de melding, dat een visser in de rivier was gevallen en niet meer naar boven water was gekomen. 

Agenten gingen naar de locatie waar de 37-jarige bootsman Danny M. en twee andere vissers werden aangetroffen. Danny verklaarde aan de politie, dat hij met Steven en twee collega vissers op de rivier voer. Steven zat daarbij op de rand van de boot. Op een gegeven moment werd de rivier onstuimig met als gevolg hoge golven.

Danny, die nog steeds op de rand van de boot moet hebben gezeten, viel toen in de rivier. Vervolgens verklaarde Danny, dat hij de boot keerde om Steven te hulp te schieten, maar dat die al in de diepte was verdwenen.

De familie van het slachtoffer werd in kennis gesteld van het ongeval. Een gezamenlijke zoekactie van de politie en de vissers leverde tot in de late avond niet het gewenste resultaat op. De zoekactie ging vrijdag door.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten