vrijdag 12 april 2019

Personeel van MI-GLIS in staking na ontheffing hypotheekbewaarder Ricardo Vrede uit functie

Medewerk(st)ers willen tekst en uitleg van regering over wegwerken Vrede


Het personeel van MI-GLIS ( Management Instituut voor Grondregistratie en Land Informatie Systeem) is vandaag, vrijdag 12 april 2019, in staking gegaan. Ook de staf is in beraad. Van de regering wordt duidelijkheid gevraagd over de ontzetting van hypotheekbewaarder Ricardo Vrede uit zijn functie, zo bericht Starnieuws.

Gisteren werden de werknemers geconfronteerd met het besluit van het ministerie van Ruimtelijke ordening, Grond- en Bosbeheer. Mensen die naar het GLIS-kantoor waren gisteren en vandaag voor documenten, zijn niet geholpen. Het personeel staat achter Vrede.

Gistermiddag werd een petitie aangeboden aan Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons. Gevraagd wordt om terugdraaien van het besluit. Geerlings-Simons beloofde in contact te zullen treden met de regering over deze kwestie.

De voorzitter van de Centrale van Landsdienaren Organisaties (CLO), Ronald Hooghart, heeft vandaag met de werknemers gesproken. Hoewel er geen bond is bij GLIS heeft Hooghart zich ontfermd over deze kwestie. Hij zal zich ook verstaan met president Desi Bouterse over deze kwestie.

Het personeel hoopt uiterlijk maandag antwoord te krijgen van de regering. Tot dan blijven de mensen in beraad.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten