vrijdag 12 april 2019

Twee gebouwen in Favela da Muzema, Rio de Janeiro (Brazilië), ingestort

Zeker twee doden en zes gewonden - Vijftien mensen zouden worden vermist

Gebouwen niet door autoriteiten geautoriseerd


Twee gebouwen in Favela da Muzema, in het westelijke deel van Rio de Janeiro, zijn vanochtend, vrijdag 12 april 2019, ingestort. Er zijn zeker twee doden en zes gewonden, volgens brandweerlieden.

Reddingswerkers proberen nog steeds te bepalen hoeveel mensen zich in de gebouwen bevonden toen ze instortten.


Het stadsbestuur van Rio de Janeiro heeft een verklaring vrijgegeven waarin staat, dat de twee gebouwen in kwestie niet-geautoriseerde bouweenheden waren en sinds november 2018 onder embargo zijn gezet. 'Deze gebouwen bevonden zich in een onregelmatige onderverdeling. Het stadhuis had de Officier van Justitie al geïnformeerd, maar helaas heeft een gerechtelijk bevel de sloop van deze gebouwen voorkomen en de bouw voortgezet', zei Marcelo Crivella, burgemeester van Rio de Janeiro ter plaatse van het ongeval.

'We zijn hier met ons team aan het werk om te proberen mensen uit het puin te redden. Het is een les voor ons allemaal: wanneer het stadhuis waarschuwt voor deze risico's, luisteren we zodat dit niet opnieuw gebeurt', zei Crivella.


Volgens buren, die zijn geïnterviewd door een lokaal tv-station, zijn er nog steeds vijftien mensen vermist. Ze zeiden dat de twee gebouwen slechts een paar maanden geleden voor bewoners waren geopend.

De favela waar de gebouwen zich bevonden, zou door de militie worden gerund, die de bouw en verkoop van niet-geautoriseerde gebouwen ondersteunen, vaak op onveilige locaties.

De gemeenschap werd ook zwaar getroffen door de zware regenval die maandag Rio trof. De wegen bevatten nog steeds modder en puin. Het gebied werd afgezet door de politie en een aangrenzend gebouw werd geëvacueerd.


(Suriname Mirror/The Rio Times/Diario da Jaragua/Twitter/OGlobo/YouTube/local21news.com)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten