vrijdag 12 april 2019

Surichange Bank NV bevestigt op non-actief stellen directeur Ajay Surjbalisingh

'Directeur op non-actief vanwege een verschil van inzicht in het gevoerd beleid bij de bank'


Via haar secretariaat laat de Surichange Bank NV (SCB) in onderstaand persbericht vrijdagavond 12 april 2019 weten, dat door een verschil van inzicht in het gevoerd beleid bij de bank door Ajay Surjbalisingh onder andere is besloten om de directeur op non-actief te zetten. De op non-actief stelling van de directeur heeft geen invloed op de reguliere bedrijfsvoering van de bank. 

De Raad van Vommissarissen binnen het bedrijf heeft zaterdag de bevoegdheden en werkzaamheden van twee leden van het managementteam van de bank ingetrokken. Naar verluidt zou Surjbalisingh uit hoofde van zijn functie de Centrale Bank hebben aangeschreven om het besluit mee te delen en zijn bezorgdheid te uiten over de ontstane situatie en de continuïteit van de bank. Hij werd daarop op non-actief gezet.

De tekst van het persbericht van Surichange Bank: 

'Hierbij deelt de Surichange Bank N.V. u mede dat, als gevolg van een verschil van inzicht over het gevoerd beleid bij de Surichange Bank N.V., onder leiding van de heer A. Surjbalisingh, onder andere is besloten om de directeur tijdelijk op non actief te zetten. 

Dit besluit hebben de aandeelhouders genomen in goed overleg met de Raad van Commissarissen en heeft geen invloed op de reguliere bedrijfsvoering van onze bankinstelling. 

De onderdirecteur heeft samen met de Raad van Commissarissen de leiding over de bank. Daarnaast is de huidige leiding in overleg met de Centrale Bank van Suriname. 

U kunt ervan verzekerd zijn dat de Surichange Bank N.V. de kwalitatief hoogwaardige dienstverlening van de afgelopen 14 jaar zal continueren.'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten