vrijdag 12 april 2019

Vicepresident Adhin: 'Ik heb niet gezegd dat er 83.000 ambtenaren zijn'

'Er wordt slecht geluisterd, mensen moeten weer naar mijn speech van 29 maart luisteren'


Vicepresident (vp) Ashwin Adhin vindt dat er slecht geluisterd wordt. Hij heeft tijdens de massameeting van de NDP op 29 maart in partijcentrum Ocer niet gezegd dat er 83.000 ambtenaren zijn. Hij heeft gisteren in De Nationale Assemblee verduidelijkt, dat hij aangegeven heeft wat de maandelijkse lasten zijn van de overheid, zo schrijft Starnieuws vandaag, vrijdag 12 april 2019.

Elke maand wordt het salaris betaald van ruim 83.000 personen door de overheid. 'Ik heb nooit gezegd dat er 83.000 ambtenaren zijn', benadrukt de vp.

Adhin heeft met cijfers onderbouwd dat er ruim 83.000 mensen worden uitbetaald elke maand. Hij gaf de cijfers door van maart dit jaar.
- Personen met een vaste aanstelling: 38.338
- Personen met een arbeidsovereenkomst: 3.424
- Personen met een tijdelijke aanstelling: 2.392

Deze mensen maken deel uit van de centrale overheid. Naast deze groep zijn er ook leerkrachten, pensioenen, onderstand en mensen die werkzaam zijn bij diverse instellingen en ziekenhuizen. Totaal komt het neer op 83.152 personen die afhankelijk zijn van de overheid eind van de maand.

Adhin zei, dat mensen weer naar zijn speech moeten luisteren, omdat hij nooit gezegd heeft dat er 83.000 ambtenaren zijn.

Eerder had minister Soewarto Moestadja van Arbeid aangegeven dat er ongeveer 40.000 ambtenaren zijn. Hij merkte op dat de vp hoogstwaarschijnlijk gewerkt heeft met de betaallijst van Cebuma (Centraal Bureau Mechanische Administratie). Hierop komen sommige ambtenaren twee tot drie keer voor omdat zij ook betaald worden voor ander werk.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten