vrijdag 12 april 2019

Minister Hoefdraad leent 35 miljoen Amerikaanse dollar van Wereldbank voor rehabilitatie Saramaccakanaal

(Bron foto: NII)
Rehabilitatieproject moet bijdragen aan ontwatering van Paramaribo bij zware regenbuien


Minister Gillmore Hoefdraad van Financiën heeft gisteren, donderdag 11 april 2019, een lening van 35 miljoen Amerikaanse dollar gesloten bij de Wereldbank voor rehabilitatie van het Saramaccakanaal. Namens de Wereldbank werd de leningovereenkomst getekend door Tasheen Sayed, 'country director for Caribbean countries and Latin America', zo bericht het Nationaal Informatie Instituut, NII.

De uitvoering van het project zal vijf jaren in beslag nemen. Het rehabilitatieproject zal bijdragen aan de ontwatering van Paramaribo bij zware regenbuien, waardoor het onderwater lopen van de binnenstad tot het verleden zal behoren.

Naast de infrastructurele investeringen voor de verbetering van het Saramaccakanaal zal ook aandacht geschonken worden aan capaciteitsversterking binnen de overheid met betrekking tot het beheer en onderhoud van het kanaal. Het project bestaat uit verbetering van de drainage infrastructuur, versterking Saramaccakanaal watermanagementsysteem, emergency response en projectmanagement.

De uitvoering ligt in handen van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie. In 2011 werd de relatie tussen Suriname en de Wereldbank na een stilstand van bijna dertig jaar geheractiveerd. Er werd in 2012 eerst een Interim Strategy Note overeengekomen. Hierna vond de formulering van een gezamenlijke Worldbank Suriname Country Partnership Strategy (CPS) voor 2015 - 2019 plaats. Het project ter rehabilitatie van het Saramaccakanaal is onderdeel van deze strategie.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten