vrijdag 5 april 2019

Nieuwe brug over Saramaccakanaal in Beekhuizen wordt 13 april geopend

Brug moet de Saronbrug en de brug over de Saramaccadoorsteek ontlasten


De nieuwe brug over het Saramaccakanaal in Beekhuizen zal zaterdag 13 april geopend worden voor het publiek. Het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie (OWT&C) is bezig met de civiel- en verkeerstechnische werkzaamheden. Dat zei minister Patrick Pengel gisteren tijdens een persconferentie in de vergaderzaal van het departement, aldus vandaag, vrijdag 5 april 2019, de Ware Tijd.


De brug heeft de staat dertien miljoen Amerikaanse dollar gekost en behoort tot het Dalian IV-project. De nieuwe oeververbinding moet ervoor zorgen, dat de Saronbrug en de brug over de Saramaccadoorsteek minder belast worden. Voor de laatste worden volgens Pengel voorbereidingen getroffen om die aan te pakken. Zo wordt hiervoor een ontwerp gemaakt.

De verkeerssituatie zal vanwege de nieuwe brug worden gewijzigd. Er zijn verkeerslichten en ander verkeersmeubiliair geplaatst op de hoek van de Slangenhout- en Van 't Hogerhuysstraat om het verkeer in goede banen te leiden. Ook de politie zal daar he verkeer begeleiden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten