vrijdag 5 april 2019

557 Kilo cocaïne onderschept In haven van Navegantes, Brazilië, bestemd voor Antwerpen

(Bron foto: Receita Federal)
Cocaïne ontdekt in container lading leisteen met hulp van een scanner en een drugshond


In de haven van Navegantes, in Brazilië, is dinsdag 2 april 2019 een lading van 557 kilo cocaïne onderschept die bestemd was voor Antwerpen, België. Dat heeft de Federale Belastingdienst van het Zuid-Amerikaanse land bekendgemaakt. 

De drugs waren verstopt tussen een lading leisteen en werden ontdekt tijdens een routinecontrole van zes containers, die waren geselecteerd op basis van hun bestemming en de aard van de vracht.



De cocaïne werd ontdekt met behulp van een scanner en een drugshond.


(Bron foto: Luiz Carlos Souza)
Volgens de Braziliaanse nieuwssite NSC Total is het de eerste keer in 2019, dat er in Navegantes een lading drugs wordt ontdekt. De laatste keer zou in oktober van vorig jaar geweest zijn: toen ging het om 449 kilo die ook bestemd was voor Antwerpen.

De Braziliaanse federale politie nam de drugs in beslag en voert een onderzoek naar de verantwoordelijken voor de lading. Er zou nog niemand gearresteerd zijn. Opvallend detail is dat de cocaïne een stempel droeg met een foto van Pablo Escobar, de bekende Colombiaanse drugsbaron. 'El Patron', staat eronder geschreven, oftewel 'De Baas'.


(Suriname Mirror/NSC Total/g1.globo/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten