vrijdag 5 april 2019

Etnel (NPS) zeer geschokt over nieuw desastreus plan regering, ontmanteling van het Natin

'Onderwijs is het slechtst bestuurd in de afgelopen 9 jaren' 

'Deze regering houdt niet van geschoolde mensen, alles maken ze kapot, van GLO tot de universiteit'


Volksvertegenwoordigster Patricia Etnel (NPS) is zeer geschokt over het nieuw desastreuze plan van de regering, de ontmanteling van het Natuurtechnisch Instituut (Natin) aan de Leysweg. Zo'n 200 studenten verkeren in het ongewisse over wat hen te wachten staat midden van het huidige schooljaar. De bevestiging van de ontmanteling is voortgevloeid uit een onderhoud tussen vakbondsleidster Reshma Mangre - voorzitster van de Bond van Leraren (BvL) en de Alliantie van Leerkrachten in Suriname (ALS) - en het ministerie van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur. Hiervan is De Nationale Assemblee (DNA) tot nog toe niet in kennis gesteld. 

Etnel stelt vrijdag 5 april 2019 in het Dagblad Suriname, dat het deze zaken zijn die ervoor zorgen dat velen 'zeuren' over de staatsschuld van 2.5 miljard Amerikaanse dollar. De financiering van de sportfaciliteiten voor de studenten van de Anton de Kom Universiteit van Suriname (AdeKUS), dat de aanleiding is voor de ontmanteling van Natin, zal hoogstwaarschijnlijk via een lening geschieden.

Etnel vraagt zich af of dit onder de noemer ontwikkeling van het land geplaatst kan worden. 'Volgens vicepresident Ashwin Adhin dienen de leningen alleen om ontwikkeling te brengen. Waarom houdt deze regering alles dan geheim? Waarom heeft de overeenkomst voor het aanleggen van sportfaciliteiten het parlement nog niet bereikt?'

Het Assembleelid beweert, dat de universiteit over voldoende ruimte beschikt om sportfaciliteiten op te nemen. Bovendien is het zeer onverantwoord om zonder goede alternatieven in acht te nemen groen licht te geven voor het universiteitsproject. Het is overduidelijk, dat het onderwijs niet op het prioriteitenlijstje van de regering staat.

'Het is een ramp met deze regering. Op het Instituut voor de Opleiding van Leraren (IOL) kunnen de studenten ook geen colleges volgen. Als er iets is wat het slechtst bestuurd is in de afgelopen 9 jaren, dan is het wel het onderwijs. Deze regering houdt niet van geschoolde mensen. Alles maken ze kapot, van glo tot de universiteit', aldus Etnel.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten