maandag 4 maart 2019

Somohardjo (PL) na ruim vier jaar nu toch weer op dienstreis naar buitenland

'Verkiezingen in zicht en vandaar belangrijk om banden met internationale organisaties te verstevigen'


Paul Somohardjo, fractieleider van de Pertjajah Luhur (PL), vertrekt op 10 maart naar Europa om samen met collega-parlementariërs een ACP-EU-vergadering bij te wonen. Vanwege de precaire financiële situatie in het land had de PL-fractie besloten niet deel te nemen aan buitenlandse dienstreizen, tenzij het om bijzondere gevallen ging. 

'Het is nu echter de hoogste tijd om contacten te leggen en de banden met internationale organisaties nauwer aan te halen', stelt Somohardjo vandaag, maandag 4 maart 2019, op Starnieuws. Hij heeft ruim vier jaar niet deelgenomen aan dienstreizen naar het buitenland.

De verkiezingen zijn nu in zicht en in dat kader is het belangrijk om de banden met internationale organisaties te verstevigen, meent de politicus. Enkel en alleen de verkiezingen in Suriname winnen is niet voldoende, internationaal moet er ook draagvlak zijn zodat Suriname niet geïsoleerd raakt.

Somohardjo verwijst naar de situatie in Venezuela, waar grote buitenlandse mogendheden de Venezolaanse oppositieleider Juan Guaido hebben erkend als interim-president.

De parlementariër zegt dat indien de huidige regering niet meer aan de macht is, onder meer aan het buitenland zal worden uitgelegd dat Suriname geen drugsland is. 'Tot nu tu ala man denki dat Suriname na wan drugsstaat. Als we zouden winnen, dan moeten er organisaties zijn aan wie we kunnen uitleggen dat Suriname geen drugsstaat meer is', stelt Somohardjo.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten