maandag 4 maart 2019

'Het is niet billijk naar de samenleving toe, want het is betalen voor wanbeleid'

VHP-Assembleelid Jogi: 'Al is het één tegen, wij zijn tegen'

'Het volk wordt uitgeknepen, is dit waarvoor mensen gestemd hebben op de NDP?'


Negen Assembleeleden hebben op 28 augustus 2018 geen goedkeuring gegeven aan de Wet Rij- en Voertuigenbelasting in het parlement, Mahinder Jogi, Krishna Mathoera, Riad Nurmohamed, Dew Sharman, Djoties Jaggernath (allen VHP), Patricia Etnel (NPS), Carl Breeveld (DOE), Dinotha Vorswijk (ABOP) en Cleon Gonsalves Jardin de Ponte (PALU). 28 Assembleeleden stemden voor, de rest was afwezig. 

'Al is het 1 tegen, wij zijn tegen. Het is niet billijk naar de samenleving toe, want het is betalen voor wanbeleid', zegt VHP-Assembleelid Mahinder Jogi maandag 4 maart 2019 in het Dagblad Suriname. Hij neemt het vooral 12 leden van de oppositie kwalijk, dat zij niet tot op het laatste moment in ’s lands vergaderzaal zijn gebleven om de overige 9 te ondersteunen bij de stemming.

'Iedereen heeft de gelegenheid om weer 2 minuten aan spreektijd te krijgen voor stemmotivatie. Dan had je je uiterste best gedaan', benadrukt de VHP’er. Wat de 28 leden van de coalitie betreft, adviseert hij de samenleving om goed naar de foto’s en namen van deze personen te kijken en bij de verkiezingen van 2020, deze personen massaal weg te stemmen.

Volgens Jogi moet president Desi Bouterse als ‘volkspresident’ de grieven van de samenleving aanhoren en de werking van deze wet stopzetten. 'Als Bouterse zelfs een beetje eerlijk is, moet hij deze wet terugbrengen naar De Nationale Assemblee met wijziging. Precies zoals hij dat eerder heeft gedaan met de Terugroepwet. De inwerkingtredingsdatum en de bedragen kunnen wij dan wijzigen, waardoor het niet meer per 1 januari 2019 in werking is getreden. Al laat je de mensen Srd 10 betalen, het blijft onrechtvaardig', aldus Jogi.

Jogi voert aan, dat hij vanaf het begin van de behandeling van deze wet tot de stemmotivatie kort voor de stemming, heeft aangegeven dat het hier om een dubbele heffing gaat.

'Toen de government take op brandstof tijdens de Nieuw Frontperiode werd ingevoerd, werd besloten om mensen niet dubbel te laten betalen. Hierdoor werd de Rij- en Voertuigenbelasting afgeschaft. Nu kun je onmogelijk zeggen dat je zowel de government take als de Rij- en Voertuigenbelasting gaat handhaven. Bouterse had gezegd dat hij die government take zou weghalen, maar hij heeft het juist verder verhoogd. De situatie in vergelijking met toen is veel erger, mensen komen nauwelijks uit met hun geld, terwijl de koers verdubbeld is', stelt Jogi.

'Moeten mensen nu meer belasting betalen, terwijl zij slachtoffer zijn geworden van het falend, verspillend en corruptief beleid van deze regering?', zegt de VHP’er. Srd 120 is volgens hem misschien niets voor minister Gillmore Hoefdraad van Financiën, maar ‘de arme burger kan daarmee een week of twee weken lang brood voor zijn kinderen kopen’. 'Bedragen van Srd 520, Srd 885 en Srd 1500 hebben mensen nodig voor een maand huishuur. De arme boer die even met zijn tractor over straat gaat, wordt beboet als hij de belasting niet heeft betaald. Het volk wordt uitgeknepen. Is dit waarvoor mensen gestemd hebben op de NDP?', aldus de volksvertegenwoordiger.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten