maandag 4 maart 2019

Achterban adviseert Jeugdparlement hulp re zoeken bij Bouterse in kwestie verkiezing jeugdambassadeurs

Verkiezing jeugdambassadeurs komt maar niet van de grond


Het Nationaal Jeugd Parlement (NJP) is gisteren in buurtcentrum Stibula te Latour door verschillende jongerenvertegenwoordigers geadviseerd de hulp van president Desi Bouterse in te roepen in de kwestie jeugdambassadeurs verkiezing. De NJP-leiding heeft een consultatie gehouden over de perikelen rond deze verkiezing. Het NJP is geadviseerd om ook draagvlak te zoeken bij Unicef, de helpdesk van het Caricom secretariaat én het ministerie van Buitenlandse Zaken. Dit schrijft Starnieuws vandaag, maandag 4 maart 2019.

De Caricom jeugdambassadeurs verkiezingen kunnen maar niet worden gehouden. De jongeren kunnen zich niet vinden in de oplossingen aangedragen door het ministerie van Sport- en Jeugdzaken. Er waren enkele zaken niet transparant voor het NJP waardoor keer op keer de verkiezingen zijn uitgesteld. Er zal naast een Caricom en UN SDG ambassadeur (Sustainable Development Goals) ook een sport ambassadeur worden gekozen.

Volgens voorzitter Kelvin Koniki wil de NJP een structurele oplossing hebben. Dit standpunt moet volgens hem ook gedragen worden door de jongeren en hun organisaties. 'Met hun advies kunnen we ook gerichter op pad gaan', meent Koniki.

Verschillende organisaties waren zondag aanwezig waarbij het probleem intensief is besproken. Een heel belangrijk standpunt, dat ook door deze jongeren én het NJP wordt gedragen, is dat er vrijstelling moet worden gegeven. Kandidaten boven de gestelde leeftijdgrens moeten volgens hen in de gelegenheid worden gesteld om aan de verkiezingen deel te nemen. Dit standpunt staat recht overeind, omdat naar mening van de jongeren het buiten hun schuld om is dat ze niet kunnen deelnemen aan de verkiezing.

Een Caricom jeugdambassadeur wordt voor twee jaren gekozen. De verkiezing is nu al enkele maanden aangehouden. Personen die zich kandidaat hadden gesteld zijn nu de leeftijdgrens gepasseerd. Het proces van de jeugdambassadeursverkiezing voor de Caricom, UN SDG en Sport was reeds gestart. Personen hebben zich kandidaat gesteld en er zijn gesprekken met hen gevoerd over hun ambitie en een selectie gemaakt.

Achteraf zijn er volgens het NJP buiten hen enkele zaken afgespeeld om de verkiezingen te beïnvloeden. Om de voorbereidingen van de verkiezingen voor de Caricom en de UN SDG opnieuw te starten was een nieuwe interministeriële commissie geïnstalleerd door de directeur van Jeugdzaken, maar een oplossing is niet gekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten