maandag 4 maart 2019

Deken van Orde van Advocaten Harish Monorath stelt zich herkiesbaar

Monorath neemt het op tegen Benito Pick→ van Sewcharan Advocaten

Sewcharan beweert dat de kandidaatstelling van Monorath niet volgens de regels is


De huidige deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, Harish Monorath, stelt zich voor nog een termijn kandidaat voor deze functie. Benito Pick (Sewcharan Advocaten) doet ook een gooi naar deze functie. De kandidaatstelling voor een nieuwe Raad van Bestuur en deken sluit op 8 maart, terwijl de verkiezing op 23 maart wordt gehouden. 

Monorath zegt vandaag, maandag 4 maart 2019, op Starnieuws dat hij nog enkele zaken wil afronden en zich daarom kandidaat zal stellen. Volgens de bepalingen mag een deken niet meer dan twee opeenvolgende termijnen deze functie bekleden. Gerold Sewcharan heeft aangegeven de kandidaatstelling van Monorath te zullen aanvechten.

Monorath legt uit dat hij de eerste keer waargenomen heeft toen de vorige deken de 65-jarige leeftijd had bereikt. Hij heeft een jaar en drie maanden aangezeten als deken. Toen is er geen nieuwe raad gekozen, maar de zittende is aangebleven. Alleen de deken is bij enkele kandidaatstelling gekozen voor de rest van de periode. Een zittingstermijn duurt drie jaar.

Sewcharan zei zondag in het radioprogramma Welingelichte Kringen dat hij geen kandidaat wordt, maar zijn mede-collega Pick. Hij heeft twaalf jaar ervaring in de advocatuur en beantwoordt aan alle vereisten om deken te worden, merkt Sewcharan op.

Panellid van Welingelichte Kringen Hugo Essed beaamde dat Pick een respectabele collega is. Algemeen werd verwacht dat Sewcharan de gooi zou doen naar de functie. Pick heeft stage gelopen bij Sewcharan en is ook bestuurslid van de politieke partij PRO. Sewcharan is voorzitter van deze partij. Zonder in zijn kaarten te laten kijken, heeft Sewcharan aangegeven dat de kandidaatstelling van Monorath niet volgens de regels is. Hij blijft erbij dat Monorath al twee termijnen heeft aangezeten als deken.

De kandidatenlijsten moeten ingediend worden bij de verkiezingscommissie onder leiding van John Moerahoe. De verkiezingscommissie zal verslag uitbrengen aan de ledenvergadering over de ingediende kandidatenlijsten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten