maandag 4 maart 2019

Santokhi (VHP): 'Regering krijgt $ 75 miljoen voor IAmGold-aandelen Saramacca-concessie'

'Met het geld zal campagne gevoerd worden in plaats van ontwikkeling brengen voor het volk'

(Bron foto's: VHP)
VHP-leider, op een ressortvergadering van zijn partij te Brownsweg, waarschuwt voor met kwik vervuild drinkwater


VHP-voorzitter Chandrikapersad Santokhi leverde gisteren op een ressortvergadering van zijn partij te Brownsweg in het district Brokopondo behoorlijke kritiek op het voornemen van de regering om de 30% aandelen in de Saramacca-concessie van IAmGold, te verkopen aan de Canadese multinational. Suriname heeft via NV 1 in deze concessie 30% aandeel. 

Santokhi zei, aldus  Starnieuws vandaag, maandag 4 maart 2019, dat de regering $ 75 miljoen krijgt voor de aandelen.

De VHP-voorzitter hield zijn gehoor voor, dat het geen goed besluit is om de aandelen te verkopen. Hij voerde aan, dat de opbrengsten van de 30% aandelen in het Stabilisatiefonds zouden worden gestopt. Met dit geld moeten het onderwijs, de wegen, de gezondheidszorg en andere sectoren worden aangepakt. 'Dat geld is van het volk, van u', benadrukte de politicus. Hij zei dat met het geld campagne gevoerd zal worden in plaats van ontwikkeling brengen voor het volk.

Santokhi had ook kritiek op het drinkwater van Brownsweg, dat volgens hem niet veilig is, hoewel de Surinaamsche Waterleiding Maatschappij de waarschuwing, die de NPS ook gegeven had, weerspreekt. Santokhi deelde mee met gezagsdragers te hebben gesproken die geklaagd hebben over de kwaliteit van het water. Het drinkwater is volgens hem vervuild met kwik.

Net als partijgenoot Dew Sharman deelde Santokhi mee dat het probleem van kwik moet worden aangepakt. Er moet een andere methode toegepast worden om goud te winnen. De VHP-voorzitter heeft beloofd deskundigen te sturen naar Brownsweg om met de goudzoekers te overleggen over hoe op verantwoorde wijze goud kan worden gewonnen zonder kwik te gebruiken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten