maandag 4 maart 2019

Extra controles op diverse busroutes - Pilotproject gestart op de route Hanna's Lustweg

Er zijn klachten over rijgedrag van chauffeurs


Verschillende busroutes zullen in de komende tijd extra worden gecontroleerd. Er is een pilotproject begonnen op de route Hanna's Lustweg. Er zijn klachten over buschauffeurs die niet optimaal rijden en hun route niet afmaken. Anderen vervoeren schoolkinderen buiten de vergunningsvoorwaarden om. 

De afdeling Openbaar Vervoer van het ministerie van Openbare Werken, Transport en Communicatie laat vandaag, maandag 4 maart 2019, via het Nationaal Informatie Instituut (NII) weten, dat er is gestart met een verhoogde controle te Hanna's Lust. De extra controle volgt na klachten van bewoners van het nieuw Hanna's Lust woningbouwproject, dat zij vaak kilometers moeten afleggen om een bus te pakken. Of zij moeten een taxi betalen om op hun bestemming te komen.

Het probleem doet zich volgens waarnemend onderdirecteur Transport Clifton Amoida ook op andere trajecten voor, waaronder Sunnypoint. Er zijn afspraken gemaakt met buschauffeurs op het traject Hanna's Lust. Zo moeten chauffeurs conform de vergunningsvoorwaarden om half vijf in de ochtend beginnen te rijden.

Er is afgesproken dat de chauffeurs tijdens het spitsuur om de vijf of tien minuten vertrekken vanuit het aangegeven vertrekpunt. 14 Van de 24 vergunningshouders hebben gehoor gegeven aan de oproep van het ministerie. Sommige chauffeurs beschikken niet over een chauffeurskaart en van hun zijn de vergunningen ingevorderd.

Andere chauffeurs beginnen vier uur te laat te rijden, vanaf negen uur 's morgens. Amoida stelt sancties in het vooruitzicht als de vergunninghouders zich niet houden aan de vergunningsvoorwaarden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten