donderdag 7 maart 2019

Nederlandse toerist (53) verdrinkt in Suriname

(Bron foto: Zoom.nl)
Slachtoffer kwam te Awarradam tussen rotsen vast te zitten


Een Nederlandse toerist is dinsdag in Suriname verdronken. Dit gebeurde bij een ongeluk te Awarradam. Het gaat om de 53-jarige Nederlander Harm van der Molen, zo bericht de Times of Suriname vandaag, donderdag 7 maart 2019. 

De man zou bijna een dag vast gezeten hebben tussen rotsen.

De man ging sa­men met zijn vrouw en an­de­ren naar de lo­ca­tie. Hij wil­de op ge­ge­ven mo­ment dat een fo­to van hem in het wa­ter werd ge­maakt. De gids had hem ge­waar­schuwd om niet naar dat ge­deel­te te gaan. De man ging toch en kwam vast te zit­ten tus­sen de rot­sen, alwaar hij verdronk, aldus de Times of Suriname.


Volgens het Korps Brandweer Suriname probeerde de man op een bepaald moment via rotsblokken een ‘soela’ (sterke stroomversnelling in een kreek/rivier) over te steken. Hij maakte hierbij een misstap en gleed uit in het zeer snel stromend water en kwam met zijn onderbeen vast te zitten tussen rotsblokken, alwaar hij in de woeste stroming verdronk.

De omstandigheden ter plekke waren voor omstanders verre van ideaal om gelijk hulp te bieden, vooral door de sterke stromingen en glibberige rotsblokken. Dui­kers van de brand­weer moesten er­aan te pas ko­men om het ont­ziel­de li­chaam er­uit te ha­len. Een arts stel­de de dood vast, waar­na het li­chaam na af­stem­ming met het Open­baar Mi­nis­te­rie werd af­ge­staan aan de na­be­staan­den.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten