donderdag 7 maart 2019

Docenten Natuurtechnisch Instituut (Natin) beëindigen hun staking

'Er zijn afspraken gemaakt die nageleefd moeten worden'


De docenten van het Natuurtechnisch Instituut (Natin) hebben woensdag in een vergadering besloten om hun actie te beëindigen. Er zijn volgens Reshma Mangre, voorzitster van de Bond van Leraren (BvL), afspraken gemaakt die nageleefd moeten worden. Deze zijn gemaakt met onderdirecteur Ashok Rambali van de afdeling Beroepsgericht Onderwijs en waarnemend Natin-directeur Bryan Sloote, zo meldt de Ware Tijd donderdag 7 maart 2019.

De directeur heeft volgens Mangre beloofd, dat er gewerkt zal worden aan interne communicatie door maandelijkse en wekelijkse vergaderingen te houden. Ook Rambali heeft gezegd dat het probleem tot het verleden gaat behoren.

Donderdag heeft Sloote een bijeenkomst met de docenten om alle plooien glad te strijken. 'We geven hen het voordeel van de twijfel', zegt Mangre, doelend op Rambali en Sloote.

De docenten liggen vooral overhoop met Sloote met wie de communicatie moeizaam verloopt. 'Mocht blijken dat er geen verbetering komt in de communicatie tussen Sloote en docenten, dan zijn we weer op de barricade. We zullen niet schromen om de strijdbijl op te nemen', zei Mangre woensdag tijdens een persconferentie in het Natin-gebouw aan de Leysweg.

Sloote zou naar verluidt geen toestemming hebben verleend aan de Energiebedrijven Suriname voor de stroomtoevoer voor de studierichting werktuigbouwkunde. Intussen heeft minister Regilio Dodson van Natuurlijke Hulpbronnen dit probleem laten oplossen. Daarnaast zijn docenten door het ministerie uitbetaald voor 32 uren, terwijl ze 36 uren hebben gewerkt. Ook zijn stagiaires die les hebben gegeven niet uitbetaald. Klachten hierover waren aan dovemansoren gericht. De leraren hadden 22 februari hun actie opgeschort, nadat ze een gesprek hadden met minister Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap en Cultuur.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten