donderdag 7 maart 2019

Actievoerend personeel St. Vincentius Ziekenhuis heeft geen vertrouwen meer in directeur Blokland en vakbond

'Wij moeten wel zo handelen anders worden we steeds beetgenomen terwijl jullie het grote geld vreten'

Bondsvoorzitter Haverkamp: 'Actie personeelsleden verzwakt juist de onderhandelingspositie van de bond'


'Ze pakken ons elke keer!' 'Zien jullie niet wat ze weer willen doen? Ze zetten hem nu als nieuw gezicht om ons te misleiden.' 'De bond geeft geen goede feedback.' 'Ze zijn met een plan bezig om ons weer in een hoek te drukken.' Volgens de Ware Tijd van vandaag, donderdag 7 maart 2019, zijn dit 'ongezouten uitspraken van gebelgde personeelsleden' van het St. Vincentius Ziekenhuis richting medisch directeur Michel Blokland

De werknemers verzamelden zich gisteren op de begane grond voor de directieruimte om hun onvrede te tonen over het uitblijven van de uitbetaling met terugwerkende kracht (twk) van de loonsverhogingen over 2017 en 2018. Enkele uren nadat de groep in beraad was gegaan, stond Blokland de groep te woord. Hij verzocht de medewerkers het werk te hervatten, maar dat werd massaal geweigerd. De medewerkers dreigen in beraad te blijven totdat er een oplossing komt.

'We willen niets horen. We willen geld zien. Wij moeten wel zo handelen anders worden we elke keer beetgenomen terwijl jullie het grote geld vreten', klonk het.

Blokland zegt, dat hij de uitbetaling van het twk-geld als 'enige oplossing' ziet in deze situatie. Echter, het ziekenhuis beschikt momenteel niet over het geld om de betalingen te doen. Omdat de kwestie al enige tijd duurt, kan Blokland zich de boze reacties voorstellen. 'Ik snap ze helemaal, maar de gesprekken zijn nog gaande. Wij gaan nu ook met de minister van Volksgezondheid praten. De algemeen directeur zal er ook zijn. Hij zou hierover meer kunnen vertellen. Maar, wij werken eraan om de ontevredenheid weg te krijgen, anders word het lastig hier met het uitvoeren van het werk.'

De werknemers verlieten de ruimte kort nadat zij Blokland hadden gezegd, dat zij het beraad vandaag onverkort voorzetten. Enkelen zeiden geen vertrouwen meer te hebben in het woord van de directie dat zij aan een oplossing werkt. Ook het bestuur van de bond kreeg flink wat naar het hoofd geslingerd. Het werd voor 'slap, traag en machteloos' uitgemaakt.

Met de actie van de personeelsleden wordt de onderhandelingspositie van de bond juist verzwakt, vindt bondsvoorzitter Roy Haverkamp. Hij hoopt dat de mensen gelijk het werk oppakken om erger te voorkomen. Volgens de vakbondsleider - vandaag op Starnieuws - doet de directie ook haar uiterste best, maar het personeel heeft aangegeven geen vertrouwen te hebben in de leiding van het ziekenhuis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten