zondag 24 februari 2019

Waterfabriek Para Foods & Beverages NV en Future Beverages NV in gebruik genomen in Para

(Bron foto's: BIC Para)
Fabriek in gebruik genomen met onthulling plakkaat door dc Jurel en minister Dikan


De waterfabriek van Para Foods & Beverages NV en Future Beverages NV is zaterdag 23 februari 2019 officieel in gebruik genomen in Para. Basic One water wordt gebotteld met zuiver natuurwater uit twee waterbronnen in het Wi Sa Wini gebied van het district. Districtscommissaris (dc) Armand Jurel is van mening, dat de aansluiting van het Carolinagebied op het elektriciteitsnet van de NV Energie Bedrijven Suriname, heeft geresulteerd in deze grote investering, zo bericht het Burger Informatie Centrum (BIC) Para

De districtscommissaris onthulde gisteren samen met minister Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling het plakkaat, na ongeveer één jaar bouwwerkzaamheden en een proefperiode.

Het bedrijf bestaat al 12 jaren en heeft nu een semi-automatische bottling process onder de brandnaam Basic One. Per uur wordt drie kubieke water gehaald uit de waterbronnen.

Jurel is blij met de vestiging van het bedrijf in dat gebied, vanwege de mogelijkheden in werkgelegenheid en economische groei. De regering heeft het gebied in mei 2017 aangesloten op 24 uur stroom per dag en had daarmee ook verwacht, dat de productiesector hiermee een boost zou krijgen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten