zondag 24 februari 2019

Twee Israëlische toeristen gedood en vier ernstig gewond bij bootongeluk in zuiden van Chili

(Bron foto: Twitter)
Boot kapseist op de Serrano-rivier in het nationale park Torres Del Paine


Een boot met toeristen, allemaal in de leeftijd van 60-70, is zaterdag 23 februari 2019 gekapseisd op een rivier in het zuiden van Chili. 14 Opvarenden zijn naar een ziekenhuis vervoerd met verwondingen variërend van licht tot ernstig. Twee Israëlische vrouwen, 61 jaar oud en 71, zijn gedood.


De leden van de groep Israëlische toeristen, die allemaal in de zestig en zeventig jaar oud waren, maakten een reis georganiseerd door de het reisbureau Masa'ot. De families van de 61-jarige Galila Biton en de 71-jarige Dina Porat zijn op de hoogte gebracht.

Volgens het ministerie van Binnenlandse Zaken van Chili gebeurde het incident op de Serrano-rivier in het nationale park Torres Del Paine en werden de gewonden per helikopter geëvacueerd. De plaatselijke politie tweette, dat de toedracht van het ongeluk, waarbij een bemanningslid blijkbaar ook is gedood, wordt onderzocht/



Het Israëlische ministerie van Buitenlandse Zaken zei, dat de consul van Israël in Chili, Lion Suissa, naar het ziekenhuis zou gaan om te helpen. 'De Israëlische ambassadeur in Chili, Eldad Hayat, en de consulaatafdeling die Israëli's in het buitenland bijstaat, hadden contact met de gewonden en de relevante autoriteiten in Chili', zei het ministerie van Buitenlandse Zaken.



(Suriname Mirror/Haaretz/YNet News/biobiochile.cl/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten