zondag 24 februari 2019

Bromfietser (52) overleden na aanrijding met auto

Politie stuurt een ambulance van Suriname Centrale Ambulance Dienst weg


(Bron foto: Facebook)

De 52-jarige Ronald Kartosentono is zaterdagochtend 23 februari 2019 overleden in het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, nadat hij uren daarvoor op zijn bromfiets betrokken was bij een zware aanrijding met een auto in de Bonistraat, aldus de Ware Tijd. 

De bromfietser en een auto reden op dezelfde rijhelft van de Bonistraat in de richting van de Anton Dragtenweg toen door tot nog toe onbekende redenen de twee met elkaar in botsing kwamen.

Kartosentono liep zwaar lichamelijke letsel op. De politie die ter plaatse kwam voor het onderzoek, schakelde een ambulance in, die pas na dertig minuten op de plek van het ongeval arriveerde. Het slachtoffer werd naar de Spoedeisende Hulp afgevoerd, waar hij aan zijn verwondingen bezweek.

Opmerkelijk bij dit ongeval is - zo bericht Waterkant.net - dat een ambulance van Sur-cad (Suriname Centrale Ambulance Dienst), die assistentie wilde verlenen, werd weggestuurd door de politie. Sur-cad, die ongeveer 400 meter verder was van de aanrijding, werd door de familieleden van het slachtoffer ingeschakeld, omdat de SpoedEisende Hulp (SEH) waarschijnlijk te lang op zich liet wachten.

Ondanks dat Sur-cad als eerst arriveerde en de nodige assistentie begon te verlenen werden ze bij komst van de SEH gevraagd om de plaats te verlaten, aldus een getuige.

De ambulance van de SEH kwam ongeveer 50 minuten na de aanrijding. De politie kwam 10 minuten na de melding, omdat ze bij een ander geval waren en zij maar één voertuig beschikbaar hadden.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten