zondag 24 februari 2019

Peru keurt de wettelijke voorschriften voor medicinale marihuana goed

Wet 30681 staat gebruik marihuana voor medicinale en therapeutische doeleinden toe



Regels voor het gebruik van medische marihuana of cannabis werden zaterdag 23 februari 2018 gepubliceerd in het officiële publicatieblad, El Peruano, 15 maanden nadat Wet 30681 het gebruik ervan voor medicinale en therapeutische doeleinden legaliseerde:



De verordeningen omvatten richtlijnen en procedures voor onderzoek, landbouw- en productielimieten, invoer en de marketing en verkoop van medicinale marihuana en de bijproducten ervan. Het schetst ook de procedures voor medische voorschriften, waaronder een register van patiënten / gebruikers.

Europese landen behoren tot de meest progressieve in het gebruik van medicinale cannabis, maar de lijst groeit. Het is legaal in Canada (waar het ook legaal is voor recreatieve doeleinden) en Australië, in sommige Amerikaanse staten, en een groeiend aantal landen in Latijns-Amerika - Argentinië, Chili, Colombia, Mexico, Uruguay en Brazilië, en nu ook Peru.

De wet om het gebruik van cannabis voor medicinale doeleinden toe te laten werd in november 2017 door president Pedro Pablo Kuczynski ondertekend:



Sindsdien zijn er enkele medische recepten uitgegeven, maar het gebruik ervan was beperkt, in afwachting van de voorschriften. Deze zullen nu een breder gebruik en zelfs gecontroleerde productie in het land mogelijk maken.

Medisch onderzoek naar marihuana toont aan, dat het effectief is bij het verminderen van aanvallen bij mensen met epilepsie, helpt bij het verlichten van pijn, misselijkheid en verlies van eetlust bij mensen met kanker en HIV, en verlicht multiple sclerose symptomen zoals spierstijfheid en spasmen, pijn, en frequent urineren.

De producten zijn meestal in de vorm van oliën, pillen en crèmes. In veel landen wordt het ook verkocht in droge vorm, die je kunt roken, inhaleren via een verdamper of mixen in voedsel. In januari van dit jaar schreef de Wereldgezondheidsorganisatie aan de Verenigde Naties om aan te bevelen, dat cannabis en cannabishars worden geschrapt uit de Schedule IV van de 'Controlled Substances Act' (CSA), waarin narcotica worden genoemd die bijzonder schadelijk zijn voor de menselijke gezondheid en geen therapeutische eigenschappen hebben.

(Suriname Mirror/Peruvian Times/ISSUU Suriname Mirror)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten