zondag 24 februari 2019

Bee (ABOP): '25 Februari is voor velen geen bevrijding, maar meer een dag van rouw en ramp'

'Het land moet momenteel bevrijd worden van exponenten uit de zogenaamde Revo-periode'


Het is morgen, maandag 25 februari, 39 jaar geleden dat militairen, onder leiding van Desi Bouterse, nu president, middels een staatsgreep de macht van het land op 25 februari 1980 overnamen. Deze ‘Dag van Bevrijding en Vernieuwing’ is voor de negende keer uitgeroepen tot een nationale vrije dag door de regering. 

'25 Februari is voor velen geen bevrijding, maar meer een dag van rouw en ramp. Het is in ieder geval geen bevrijding voor mij', zegt ABOP-parlementariër Marinus Bee zaterdag 23 februari 2019 in het Dagblad Suriname, wanneer hij de geschiedenis induikt en de verdiensten van de staatsgreep, die duurde van 1980 en 1987, opsomt.

Volgens de politicus gaat het om de herdenking van een donkere periode uit de geschiedenis, waar veel landgenoten hun levens hebben verloren. 'Met die groep leven wij mee. Wat op 25 februari is gebeurd, moet zich nooit meer herhalen in dit land.'

De politicus vindt ook, dat het land momenteel bevrijd moet worden van exponenten uit de zogenaamde Revo-periode, die nu zogenaamd ‘bevrijding, vernieuwing en ontwikkeling propageren. 'Met deze mensen komen wij steeds in een crisis en raken wij de weg kwijt', aldus Bee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten