zondag 24 februari 2019

Assemblee nog steeds niet in bezit briefwisseling minister Hoefdraad en Gersie....

Santokhi (VHP): 'Hoefdraad wil brieven niet geven, omdat dan de waarheid aan het licht komt'


Starnieuws bericht vandaag, zondag 24 februari 2019, dat het er niet naar uitziet, dat minister Gillmore Hoefdraad van Financiën de correspondentie met de in ongenade vallen governor van de Centrale Bank van Suriname (CBvS) zal sturen naar De Nationale Assemblee (DNA). Toen Assembleeleden donderdag naar de brieven vroegen, zei de bewindsman dat hij ze niet bij zich had.

Assembleelid Asiskumar Gajadien (VHP) maakte vrijdag opnieuw een punt van deze kwestie. Hij wilde weten wanneer de brieven het parlement zouden bereiken. Assembleevoorzitster Jennifer Simons deelde mee, dat ze nog niet over de correspondentie beschikte. Zij zou er ook werk van maken.

VHP-fractieleider Chandrikapersad Santokhi zei, dat Hoefdraad in een van de brieven opdracht heeft gegeven aan Gersie om onmiddellijk over de bankoverschotten te kunnen beschikken boven het wettelijk toegestane maximum. Hij voerde aan, dat de briefwisseling belangrijk is om na te gaan wat er zich allemaal afgespeeld heeft dat geleid heeft tot het ontslag van Gersie.

Volgens Santokhi wil Hoefdraad de brieven niet geven, omdat dan de waarheid aan het licht zal komen. In een van de brieven is volgens de politicus ook de intentieverklaring, die getekend was om geen monetaire financiering plaats te laten vinden, eenzijdig ingetrokken.

Marinus Bee (ABOP) stelde, dat in deze tijd met moderne technologie met een druk op de knop de brieven geproduceerd kunnen worden.

NPS-fractievoorzitter Gregory Rusland stelde, dat voor een goede oordeelsvorming het belangrijk is om te weten wat er is gebeurd. Het gaat om instituten van de Staat. Om een goede analyse te kunnen maken, zijn de zaken op papier nodig. Het gaat niet om documenten tussen privé personen maar tussen de minister en de governor, benadrukte Rusland. Hoefdraad zei, dat hij eerst moet afstemmen met president Desi Bouterse en Gersie, omdat zij ook 'ownership' hebben over de brieven.

Hoewel de oppositie bleef aandringen om de brieven terstond in te zien, werkte de coalitie hier niet aan mee. Tot nu toe zijn de brieven nog niet verstuurd naar De Nationale Assemblee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten