zondag 24 februari 2019

Automobilist (22) dodelijk verongelukt op de Afobakaweg

Man belandde met auto op verkeerde rijhelft en botste frontaal op een vrachtwagen


De 22-jarige automobilist Simeon Chubert is vanmorgen, zondag 24 februari 2019, dodelijk verongelukt op de Afobakaweg nadat zijn auto nagenoeg frontaal in botsing was gekomen met een vrachtwagen. Twee inzittenden, Winod N. en Laurence van der L. zijn met een ambulance vervoert naar een ziekenhuis vervoerd. N. zou zwaargewond zijn geraakt. Hij was niet aanspreekbaar, terwijl Van der L. klaagde over lichaamspijnen, zo bericht het Korps Politie Suriname. 

Uit het voorlopig politieonderzoek is naar voren gekomen, dat Chubert in zijn auto over de Afobakaweg reed, komende vanuit de richting Klaaskreek, gaande in richting Suralco. De vrachtwagen kwam uit tegenovergestelde richting.

Chubert is op de rijhelft van de vrachtwagen terechtgekomen, met als gevolg een nagenoeg frontale botsing. Hij was nagenoeg op slag dood en werd door brandweerlieden van post Brownsweg uit de auto gehaald.

Mede-inzittende Van der L. heeft in een korte verklaring aangegeven, dat kort voor de botsing hij had opgemerkt, dat Chubert vermoedelijk in een sluimering was geraakt en dat praktisch op het zelfde moment dat hij Chubert wilde wakker schudden de botsing plaatsvond.

De vrachtwagenchauffeur verklaarde aan de politie, dat hij plotseling de personenauto op zijn rijhelft zag komen, krachtig remde, maar dat desondanks de botsing niet kon worden voorkomen. Hij klaagde over pijn op de borst, omdat hij met zijn bovenlichaam tegen het stuur was aangekomen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten