dinsdag 26 februari 2019

Twee automobilisten (25, 44) dodelijk verongelukt op Oost-Westverbinding - Drie gewonden opgenomen in AZP

(Bron foto: Navien-Algoe)
Nabij plantage Bid en Zorg belandt een auto op verkeerde rijhelft

Een van de doden is oud-basketbalspeler en vocalist inheemse formatie Sambura Maestro Orfeo Becker


Twee automobilisten, de 25-jarige Genio Eduards en de 44-jarige Orfeo Becker, zijn vanochtend,  dinsdag 26 februari 2019, bij een aanrijding op de Oost-Westverbinding om het leven gekomen. Agenten van politiebureau Meerzorg troffen bij aankomst op de plek het levenloze lichaam van Eduards op het wegdek aan, zo bericht het Korps Politie Suriname. 

Onderzoek wees uit dat beide bestuurders over de Oost-Westverbinding reden. Eduards, die alleen in de auto zat, kwam vanuit de richting van Tamanredjo gaande in de richting van Meerzorg; terwijl Becker met drie mede inzittenden, vanuit tegenovergestelde rijrichting kwam.

Nabij de plantage Bid en Zorg moet Eduards, door tot nog toe onbekende redenen, op de rijhelft van de tegenligger zijn gekomen met de aanrijding tot gevolg. Becker en de mede inzittenden raakten gewond, waarbij Becker en de mede inzittende, die naast hem in de auto zat, bekneld raakten in het voertuig. Door de brandweer werden de beknelden uit het voertuig gehaald. Becker overleed voordat hij uit de auto kon worden gehaald.

Drie gewonden zijn met ambulances afgevoerd naar de Spoed Eisende Hulp van het Academisch Ziekenhuis Paramaribo, AZP.

De Ware Tijd bericht, dat Becker heeft gebasketbald voor Wi Kontren en De Arend. Hij was wegens zijn lengte van meer dan twee meter een opvallende verschijning. Ook in het Centraal Toernooi van Sporten voor Staatsbedrijven heeft hij gebasketbald voor werkgever Suralco. Later trad Becker toe tot het scheidsrechterskorps van de Surinaamse Basketbalbond.

Ook in de muziekscene was hij actief. Becker was vocalist binnen de inheemse formatie Sambura Maestro.

Binnen zowel de basketbal- als muziekwereld is geschokt gereageerd op het overlijden van 'Biku Man'. Becker, die op 26 december vorig jaar 44 werd, was vader van drie kinderen

Geen opmerkingen:

Een reactie posten