dinsdag 26 februari 2019

Katholieke clericus in Costa Rica verdacht van seksueel misbruik minderjarigen

Costa Ricaanse rechtbank heeft internationaal aanhoudingsverzoek uitgevaardigd

- Mauricio Viquez heeft 7 januari Costa Rica verlaten
- Vaticaan onderzoekt ook San Jose's Aartsbisschop Jose Rafael Quiros die misbruik niet meldde


Katholieke functionarissen in de hoofdstad van Costa Rica zeggen, dat een clericus die ervan wordt beschuldigd minderjarigen seksueel te hebben misbruikt, is verbannen uit het priesterschap. 

Woordvoerder Jason Granados van de kerk zegt, dat het Vaticaan twee weken geleden Mauricio Viquez heeft verdreven, maar hem niet heeft kunnen vinden om hem op de hoogte te stellen van de beslissing.


Een Costa Ricaanse rechtbank heeft een internationaal aanhoudingsverzoek uitgevaardigd voor Viquez, die ervan beschuldigd wordt twee tieners te hebben misbruikt in 2003. Hij nam vorige maand afscheid van het onderwijzen op een lokale universiteit en uit immigratie-gegevens blijkt, dat hij op 7 januari het land verliet.


Ambtenaren zijn bezorgd, omdat het statuut van de beperkingen op vervolging van de vermeende misdaden binnenkort van kracht zal worden.

Het Vaticaan onderzoekt ook San Jose's Aartsbisschop Jose Rafael Quiros, die wordt beschuldigd van het nieet melden van het seksueel misbruik door Viquez. De aartsbisschop, die voorzitter is van de bisschoppenconferentie van het land, was niet aanwezig op de misbruik top van het Vaticaan van 21-24 februari, maar stuurde in plaats daarvan een vervanger.

(Suriname Mirror/Crux/The Tico Times/Twitter)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten