dinsdag 26 februari 2019

Jogi (VHP): 'De Assembleevoorzitster moet nu paal en perk stellen'

'Onafhankelijkheid Assemblee moet aangetoond, want regering heeft gelogen in kwestie-Gersie'


De briefwisseling tussen minister Gillmore Hoefdraad van Financiën en governor Glenn Gersie van de Centrale Bank van Suriname moet zonder meer naar De Nationale Assemblee komen. Dit zegt Assembleelid Mahinder Jogi (VHP) vandaag, dinsdag 26 februari 2019, op Starnieuws. 

Hij benadrukt, dat Assembleevoorzitster Jennifer Geerlings-Simons moet tonen dat de volksvertegenwoordiging de autoriteit bezit om verantwoording van de regering te vragen. Sinds afgelopen donderdag heeft de oppositie erop aangedrongen dat de brieven tussen de twee monetaire autoriteiten overgelegd worden aan De Nationale Assemblee. Gevraagd werd om de stukken onmiddellijk af te geven aan het college.

'De Assembleevoorzitter heeft toen gezorgd voor elasticiteit en de minister de ruimte gegeven om de brieven later te sturen naar de Assemblee. Maar, het is duidelijk dat de minister de brieven niet wil geven aan het parlement', zegt Jogi.

Hij is blij dat intussen via Radio 10 en Starnieuws delen uit de brieven intussen wereldkundig zijn gemaakt. De volksvertegenwoordiger vroeg Geerlings-Simons op de vergadering, toen de minister niet verscheen, of ze nog de autoriteit bezat. Hierop antwoordde zij, dat de Assemblee de autoriteit moet bezitten. Jogi vindt dat nu moet blijken of dit wel het geval is.

De minister heeft geciteerd uit een brief bij beantwoording van vragen. Het gaat niet om een privé-correspondentie, maar om twee monetaire autoriteiten. Jogi vindt dat de Assembleevoorzitster nu paal en perk moet stellen, want de regering neemt duidelijk een loopje met de volksvertegenwoordiging.

'Wij zijn gekozen om de belangen van het volk te behartigen. De coalitie moet zich kritisch opstellen en niet op alles ja en amen zeggen. Nu moet de onafhankelijkheid van De Nationale Assemblee worden aangetoond, want de regering heeft duidelijk gelogen in deze kwestie', stelt Jogi.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten