dinsdag 26 februari 2019

326 Leden van de Venezolaanse veiligheidstroepen zijn naar Colombia overgelopen

Veel leden van de veiligheidstroepen hebben asiel aangevraagd in Colombia

(Bron foto: Lohena Reveron)

Een totaal aantal van 326 leden van de Venezolaanse veiligheidstroepen is sinds zaterdag gedeserteerd en overgestoken naar Colombia, zei Colombia's immigratieautoriteit dinsdagochtend 26 februari 2019.

In totaal zijn 326 soldaten en agenten gearriveerd in Colombia sinds de Venezolaanse oppositie een operatie startte om humanitaire hulp het land in te voeren. Interim-president Juan Guaido heeft amnestie beloofd aan officieren en troepen van de strijdkrachten die de repressieve krachten verlaten die de poging van Maduro uitvoeren om de humanitaire hulp te verhinderen het land te bereiken.


De overgrote meerderheid van de deserterende manschappen is het departement Norte de Santander binnengegaan, waar een opvangcentrum voor hulp is gevestigd. Anderen hebben hulp gezocht bij de Colombiaanse immigratieautoriteiten in de departementen Arauca en La Guajira, evenals in de steden Valledupar, Cartagena de Indias, Medellin en Bogota, de hoofdstad.

Sommigen kwamen in uniform en anderen in burgerkleding, zei Christian Krueger Sarmiento, directeur van Immigratie. Sommigen kwamen met hun familie. Veel leden van de veiligheidstroepen hebben asiel aangevraagd in Colombia.


(Suriname Mirror/Havana Times/El Comercio/Twitter/El Nacional)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten